El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses i autònoms d'Alcoi reben uns 900.000 euros per pal·liar els efectes de la Covid-19

Alcoi / AM

L'Ajuntament d'Alcoi assegura que "va estar des del primer moment costat de la ciutadania des de la declaració de l’Estat d’Alarma"

Alguns sectors han estat molt afectats per la pandèmia, sobretot aquells que han tancat durant l'Estat d'Alarma. L'Ajuntament d'Alcoi ha ajudat als negocis amb 896.559,72 euros. Amb ReactivAlcoi es pretén "donar liquiditat a les empreses alcoianes". Les ajudes han eixit del consens de tots els grups i del Consell Econòmic d'Alcoi.

Les ajudes compten amb diferents línies. 391 empreses i autònoms que van haver de tancar durant l'Estat d'Alarma han sol·licitat ajudes. Segons l'Ajuntament han concedit 146.200 euros. Una altra línia ha sigut creada per a afavorir la contractació de persones desocupades. S'han concedit 70 ajudes a empreses de menys de 250 treballadors a les quals s'han adjudicat un total de 146.837,5 euros.

L'Ajuntament d'Alcoi també ha concedit ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l'impacte de la Covid-19. Aquestes ajudes ascendeixen a 186.553 euros.

El sector de la indústria festera també s'ha beneficiat de les ajudes ReativAlcoi. Un total de 17 empreses han sol·licitat ajudes i el consistori ha concedit 74.000 euros. L'Ajuntament d'Alcoi, també, ha llançat les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç’, específiques per a incentivar el consum local. El sector cultural també ha rebut ajudes en diversos àmbits que ascendeixen a uns 200.000 euros.


L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca que "aquestes ajudes han permés donar liquiditat als negocis d'Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat. Les empreses i autònoms d'Alcoi han posat el millor de si mateixos als últims mesos per a reconvertir-se i afrontar aquesta nova situació. Des de l’ajuntament d’Alcoi hem estat des del primer dia al costat de la ciutadania, hem dut a terme moltes mesures extraordinàries per ajudar a tots els sectors i amb aquestes ajudes tenim un exemple més de com treballem perquè ningú es quede arrere".