El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses mexicanes visitaran la Foia de Castalla per comerciar amb la indústria joguetera

És un dels resultats de la visita aquests dies a la Fira del Joguet de Nuremberg. Des de la conselleria d'economia s'organitza aquesta missió comercial amb el país de fora de la Unió Europea que més joguets ens compra. 

Mèxic és la primera destinació dels joguets valencians, fora de la Unió Europea; i el seté en el rànquing mundial. Les exportacions a aquest país durant 2019, com expliquen des de la conselleria d'economia, han sigut molt "dinàmiques", amb un creixement de quasi el 4 per cent de gener a novembre del passat any. A més, les empreses mexicanes mostren preferència pel joguet valencià, ja que 2 de cada 3 productes que compren a Espanya són de la nostra comunitat.

Aquesta relació comercial cal refermar-la, i per això des de la conselleria d'economia anuncien que organitzen una missió comercial d'empreses mexicanes perquè coneguen la indústria joguetera de les nostres comarques. El conseller Rafa Climent explica que es tracta d'una missió inversa on comerciants jogueters visitaran "directament el niu del joguet, que és la Foia de Castalla, a les cinc poblacions on estan ubicades les nostres empreses, i tindran un contacte directe".

L'anunci s'ha fet en el transcurs de la fira del joguet de Nuremberg, l'Spielwarenmesse, la cita mundial més important del sector, i on participen més de 50 empreses valencianes. Rafa Climent i la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra han viatjat a Alemanya per mostrar suport a les empreses valencianes que hi participen. 

El conseller Rafa Climent fa una molt bona valoració dels dos dies de fira del joguet. Assegura que els expositors li traslladen que "les expectatives són altes i estan contents". Tot i que reconeix que el Brexit ha afectat "per què al Regne Unit no estem exportant massa", però si han pujat les exportacions a altres països europeus. Climent considera que cal ser "proactius i obrir nous mercats". De fet, un dels objectius dels membres del Consell a la fira és promocionar les ajudes de l'IVACE a la internacionalització, per tal que les empreses consoliden les seues exportacions.