El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses tèxtils animen a utilitzar mascaretes reutilitzables per evitar residus en el Medi Ambient

14 empreses del sector tèxtil valencianes s’han unit en el ‘Grup de fabricants de mascaretes reutilitzables (CFMR)’ per tal de motivar a la ciutadania a fugir de les mascaretes d'un sol ús.

Segons càlculs del sector tèxtil,  cada mes s’utilitzen 600 milions de mascaretes d'un sol ús a Espanya. Això suposa residus que acaben a rius, carrers, platges o paratges de muntanya. El projecte #compromisoconelfuturo impulsat pel CFMR té com a lema ‘Segures per a tu, sostenibles per al planeta’.

La iniciativa pretén oferir una solució segura i sostenible al problema que generen les màscares d'un sol ús, ja que des del grup s'ofereix la possibilitat a empreses, organitzacions, institucions i particulars de poder adquirir aquest tipus de màscares higièniques, reutilitzables i certificades UNE 0065.

Per a això, el GFMR ha creat una web on l'usuari pot descobrir l'àmplia gamma de mascaretes personalitzables llavables (en materials, colors i acabats) i trobar el model que més s'ajuste a les seues necessitats. També es realitzarà una campanya a través de mitjans en línia per arribar al màxim de persones possible amb l'objectiu d'evidenciar aquest greu problema per al nostre medi ambient, i presentar una solució molt més sostenible a través de les màscares reutilitzables certificades.