El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses tèxtils de les nostres comarques aposten per l'autoconsum fotovoltaic

Panells a Antecuir / Cubierta Solar

Amb aquesta tecnologia, Antecuir, per exemple, podria estalviar fins a 27.000 euros a l'any.

Hilados Benisaido i Antecuir, a Muro, o Textiles Pascual a Alcoi són només algunes empreses tèxtils que han apostat per l'autoconsum fotovoltaic. Amb aquesta tecnologia, Antecuir, per exemple, podria estalviar fins a 27.000 euros a l'any.

L'autoconsum fotovoltaic pretén estalviar costos a les empreses i generar una energia molt més neta que les tradicionals. Una d'aquestes empreses que aposta per l'autoconsum és Hilados Benisaidó a Muro.

Textiles Pascual, empresa alcoiana de referència, està ultimant una instal·lació fotovoltaica amb una potència de 127,80 kW. L'empresa estalviarà més de 160.000 kWh/any. Aixó suposarà una reducció en les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera de 80 tones a l'any. D'altra banda, la murera Antecuir, dedicada principalment al tèxtil per a decoració, ha instal·lat 980 panells en el sostre de la seua fàbrica que generen una potència de 347,9 kW i eviten l'emissió de 174 tones de CO? a l'any. Aquesta instal·lació aconsegueix un estalvi estimat de més de 27.000€/any. L'empresa Cubierta Solar ha fet les instal·lacions d'aquests sistemes fotovoltaics.

Luis Navarro, de Cubierta Solar, apunta que "el sector tèxtil és una indústria que s'ha caracteritzat pel seu alt índex contaminant, aposta cada vegada més pel medi ambient i la sostenibilitat per a contrarestar aquest fet. L'energia solar els permet reduir la petjada de carboni i generar electricitat amb costos inferiors al preu de la llum, quasi un 80% més barats que els que ofereix la xarxa convencional. Es tracta d'una font d'energia disponible, sostenible, que genera ‘zero emissions’ i molt més competitiva que la produïda amb recursos convencionals”.