El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses tèxtils i sindicats negocien per ajudar a la recuperació del sector

Tèxtil / AM

El pacte recull un increment salarial del 0,5% per a 2021 aplicable a partir de l'1 de juliol de 2021, i del 2% per a cadascun dels exercicis de 2022 i 2023.

Ningú dubta que el tèxtil ha sigut clau en la crisi sanitària amb la fabricació de mascaretes, EPIs i més material sanitari. Patronal i sindicats han arribat a un preacord en el conveni col·lectiu amb la finalitat d’ajudar el futur del sector.

El pacte té una duració de tres anys, i recull un increment salarial del 0,5% per a 2021 aplicable a partir de l'1 de juliol de 2021, i del 2% per a cadascun dels exercicis de 2022 i 2023. Igualment, informa ATEVAL, es contempla una clàusula de garantia que assegura fins al 0,5% de creixement de la inflació per damunt dels augments acordats per a cadascun dels tres exercicis aplicables des de la data d'entrada en vigor dels corresponents increments.


El conveni col·lectiu es signarà a València a finals de juny. Empreses, UGT i CCOO entenen que amb aquest acord és més fàcil aconseguir la recuperació econòmica després d’un any amb el tèxtil “durament colpejat per la pandèmia”.


També es tenen en compte aspectes relacionats amb els règims de quart i cinqué torn i hores extraordinàries, quedant la transposició de les novetats legislatives a càrrec d'una comissió tècnica que començarà la seua activitat immediatament.