El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En 2023 Alcoi complirà una dècada com a SICTED: destinació turística de qualitat

El distintiu SICTED a l'Oficina de turisme.

La Comunitat Valenciana és la primera destinació de qualitat turística de tot el territori nacional, és a dir, la que més servicis i municipis té amb el distintiu SICTED. Alcoi va ser una de les primeres ciutats en promoure este distintiu i actualment són més de 20 els servicis turístics a la ciutat que també són SICTED.

SICTED és un Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació que promou la Secretaria d'Estat de Turisme del Govern Central, i que estableix requisits per assegurar una qualitat turística homogènia i que pense en el benestar del visitant. També és un reconeixement a l'esforç i el compromís de qualitat i millora continua.

Doncs bé, la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més destinacions i servicis SICTED té de tota Espanya, 1.443 entitats certificades al final de 2022, seguida d'Andalusia amb 1.235, i Galícia amb 949. La Generalitat s'ha mostrat satisfet després de 10 anys d'implantació de la certificació de qualitat turística SICTED.

I Alcoi és una de les destinacions que forma part del sistema SICTED quasi des dels seus inicis, ja que forma part des de l'any 2013, i fins i tot va rebre en 2020 el premi a la millor destinació SICTED. En este temps s'han anat sumant entitats i servicis: actualment són 28 els servicis certificats, i la majoria d'ells renovaran la certificació en el pròxim any.