El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En 2023 es construirà el nou Parc Auxiliar comarcal de Bombers a Ibi

El president de la Diputació Carlos Mazón, en una visita al solar on es construirà el nou edifici del Subparc.

Una vegada estiga l'edifici es preveu la incorporació d'un furgó de serveis bàsics per atendre accidents de trànsit. 

Ja s'ha aprovat la llicència d'obres, que permetran ampliar notablement i millorar les actuals instal·lacions.

La Diputació d'Alacant, mitjançant el Consorci de Bombers, invertirà vora 2 milions d'euros en l'ampliació i millora del Parc Auxiliar de Bombers d'Ibi. L'Ajuntament ha comprat el solar adjacent a l'actual parc, al costat del poliesportiu municipal, i l'ha cedit al Consorci de Bombers qui ja ha licitat les obres i recentment ha signat l'acta de replanteig, així que les actuacions començaran d'ací poc.

El nou solar és de 3.000 metres quadrats i les obres preveuen una construcció de vora 1.200 metres quadrats, que se sumaran a les actuals instal·lacions. També suposarà millores per a dotar als Bombers d'unes instal·lacions més modernes i operatives. I una millora en la connectivitat donada la posició estratègica de la parcel·la. Amb el parc de la Muntanya ubicat entre Alcoi i Cocentaina, els Bombers tindran ràpid accés a tots els punts de les comarques.

Actualment en el parc auxiliar d'Ibi hi ha un equip de 6 persones: 1 cap i 5 bombers. L'ampliació no suposarà de moment un increment de personal, però sí de vehicles, ja que es preveu la incorporació d'un furgó de serveis bàsics per atendre accidents de trànsit.  

"Ens sentim molt agraïts a la Diputació d'Alacant per atendre esta demanda tan necessària per a la localitat", diu l'alcalde d'Ibi Rafa Serralta, qui valora no sols l'ajuda sinó també que "deixa sobre la taula la possibilitat que en un futur passe de ser Subparc a Parc i no haja de dependre d'una altra localitat. No deixarem de treballar en això com el nostre següent objectiu".