El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En 2030, tots els municipis valencians comptaran amb una comunitat d'energia

El consller Rafa Climent i la directora de l'IVACE Julia Company, visiten una comunitat energètica de la Safor.

És l'objectiu de la Generalitat, que ja ha finançat més d'un centenar de projectes amb 5 milions d'euros i per al 2023 destinarà altres 5 milions d'euros.

L'Institut Valencià de la Competitivitat, l'IVACE, ha finançat des del 2020 un total de 118 projectes d'energies renovables en comunitats d'energia, als quals ha destinat 5,2 milions d'euros. Han sigut tres edicions de les línies d'ajuda, i per a la quarta edició en 2023 es preveu invertir de nou 5 milions d'euros per a molts projectes.

Les comunitats d'energia les poden configurar empreses, comunitats de veïns o ajuntaments, que vulguen fer instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica, per a després produir, consumir, emmagatzemar, compartir o vendre energia. L'IVACE subvenciona fins al 45 per cent del projecte, i fins a un màxim per projecte de 200.000 euros. A Alcoi, per exemple, ja existeixen dos

El conseller d'economia Rafa Climent destaca el paper de les comunitats energètiques "per a fomentar la producció d'energia renovable, reduir la factura energètica, i en el cas de les empreses, millorar la seua competitivitat". Explica que des de l'IVACE es vol aconseguir una implantació massiva de comunitats energètiques, i són "capdavanters en la posada en marxa d'una línia específica d'ajudes a comunitats energètiques".

Estes accions s'emmarquen dins el Pla de Foment de les Comunitats Energètiques de l'IVACE, que té com a objectiu que tots els municipis de la Comunitat Valenciana compten amb almenys una comunitat energètica per al 2030.