El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En aquest 2018 tindrem nou alberg d'animals per als pobles del Comtat

Visió més oberta de la situació del nou alberg d'animals, i la seua localització respecte a Muro, Seta o Alcosser
Està previst que les obres comencen entre març i abril, i que el nou alberg d'animals estiga en funcionament abans que acabe l'any

Finalment estarà ubicada a l'antic abocador de Muro, tal com es pot vore en les fotografies. És un espai de 2.340 metres quadrats on hi haurà un edifici principal i una sèrie de departaments per als gossos i gats. La zona compta a més amb molt espai de passeig per als animals i els seus visitants. Amb aquest nou alberg es vol posar solució als problemes que viuen les protectores d'Alcoi i Ibi, i que no donen a bast per a cobrir tota la demanda de les nostres comarques.

L'antic abocador de Muro és el lloc triat per a construir el nou alberg caní que donarà servei a Cocentaina, Muro i els pobles del Comtat. Està ubicat exactament en la carretera CV-705, que uneix els municipis de Setla de Nunyes i Alcosser de Planes, en un terreny de propietat municipal de Muro, i on abans estava ubicat l'abocador. En un principi volia construir-se damunt de l'abocador, però no s'han aconseguit de moment els permisos, així que es farà en part del terreny adjacent.

Segons expliquen des de la Mancomunitat, el projecte del nou alberg ja està molt avançat, i tan sols falten detalls tècnics o burocràtics, com per exemple, que cal canviar la catalogació del terreny de rural a nucli zoològic. Tot el projecte suposarà una inversió per part de la Mancomunitat de quasi 60.000 euros, ja previstos en els pressupostos de l'entitat. Precisament, com no supera els 60.000 euros, es fa un procés de concurs sense publicitat, així que la Mancomunitat ha demanat pressupostos a tres empreses, totes d'ací de les nostres comarques. Està previst que entre els mesos de març i abril puguen començar les obres, i que estiguen finalitzades al mes de novembre. Així les coses, la nova canera oferirà servei abans que acabe el 2018.

L'alberg s'ubica en un espai de 2.340 metres quadrats, la zona delimitada en roig en les fotografies. Allí hi ha un vell magatzem que es reaprofitarà per a l'edifici principal de l'alberg. Després, seguint la línia del camí, es construiran una sèrie de departaments per als gats i gossos que arrepleguen en l'alberg, i que tindrà capacitat per a uns 60 animals. També disposarà d'un espai on s'instal·larà una xicoteta piscina per als animals. Per últim, es faran unes escales de fusta per a salvar el desnivell que hi ha amb l'abocador, i s'adequarà allí un espai de passeig per als gossos.

Aquest alberg ha estat molt demandat pels municipis del Comtat, ja que les protectores d'Alcoi i Ibi no poden cobrir tot el territori. Més encara després que Ibi anunciara que a partir d'aquest 2018 ja no arreplegaria animals de fora del municipi per falta de recursos. Així, a finals d'enguany, Muro, Cocentaina i tots els municipis de la zona, disposaran d'un nou alberg d'animals.