El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En busca de nou sòl industrial a Alcoi

Zona industrial d'Alcoi / AM

Són possibles àrees industrials  l'opció sud d'Alcoi o la zona de Pagos

El govern municipal ha demanat una assessoria externa per localitzar possibles noves bosses de sòl industrial a Alcoi. Aquest ha sigut un dels acords reunions mantingudes pel govern municipal amb diferents entitats i organismes empresarials, segons indiquen des de l’Ajuntament.

A hores d’ara, ja es coneixen possibles àrees industrials, com l'opció sud d'Alcoi o la zona de Pagos, que aportaran metres de sòl industrial a Alcoi. L’objectiu d’aquesta auditoria externa, que pretén licitar-se pròximament, localitzar noves àrees, que permeten en el futur incrementar el sòl industrial de qualitat en el nostre terme municipal i que siguen compatibles mediambientalment. Cal tindre en compte que, per a poder desenvolupar noves zones de sòl industrial, és imprescindible que estiga aprovat el nou Pla General Estructural.

El treball que es durà a terme permetrà identificar possibles zones per a un ús industrial garantint la seua viabilitat mediambiental, és a dir, que a priori ja puga conéixer-se que no afecten cap parc natural, a cap bé comú com puga ser l'aqüífer del Molinar, ni a altres zones d'interés general per a la ciutat.

A més, des del govern municipal no es perd de vista el polígon mancomunat comarcal, que ha de ser una opció més perquè a la comarca s'implanten bosses de terreny que permeten el desenvolupament de nova indústria en un territori plenament industrial.

Pla Director d’Impuls Industrial

L'Ajuntament ha posat en marxa, aquesta legislatura, el Pla Director d'Impuls Industrial, amb l'objectiu de potenciar i coordinar totes les accions encaminades al desenvolupament industrial d'Alcoi; s'ha treballat en la millora de tots els polígons industrials existents, estant previst dur a terme noves intervencions en els pròxims mesos; han començat les obres per a convertir la poma de Rodes en un parc tecnològic, i s'ha impulsat la construcció de nou sòl industrial, en la zona del ‘Clérigo’. Ara, amb el contracte d'una assessoria externa, l'Ajuntament tindrà informació concisa sobre noves zones industrials que puguen sumar-se a les contemplades a Alcoi Sud i Pagos.

Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, explica que "un objectiu prioritari d'aquest govern municipal ha sigut i continua sent la creació de sòl industrial, que permeta el creixement d'empreses de la ciutat i l'assentament d'altres noves, atraient capital forà. Les característiques del nostre terme municipal, amb un elevadíssim percentatge de sòl protegit, compliquen la compatibilitat de nou sòl industrial, però per part nostra farem tot el possible per a crear àrees empresarials i per això licitarem un contracte amb una assessoria externa per a buscar noves bosses de metres susceptibles de donar-li un ús industrial”.