El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En cas d'enverinament d'un gos, avisa al veterinari i després a les autoritats. Són consells de l'Ajuntament d'Alcoi

Gos / Imatge lliure de Pixabay
La campanya ha sorgit com una idea de l'Observatori per a la Protecció dels Animals

Es tracta d'un protocol de què fer en cas d'enverinament amb una part de comunicació i divulgació. Consistirà amb el repartiment de quadríptics, mupis i cartelleria. Els cartells es repartiran en tendes d'animals, perruqueries i veterinaris. També animen als representants de les Associacions de Veïns a fer difusió d'aquesta campanya. L'Ajuntament d'Alcoi també demana no alarmar als amos de les mascotes, ja que no tot el que pareix un cas d'enverinament ho és

El Departament de Sanitat de l'Ajuntament d'Alcoi iniciarà les pròximes setmanes una campanya d'informació sobre què fer davant un cas d'enverinament d'una mascota o qualsevol animal. Aquesta campanya se centra en la difusió del protocol en el qual, primer s'ha d'avisar al veterinari perquè pot donar consells que salven la vida de l'animal. Després, l'Ajuntament d'Alcoi suggereix cridar a les autoritats. Cal recalcar que les competències de les autoritats estan molt marcades: els agents mediambientals i el Seprona actuen en zona de muntanya, mentre que la Policia Local només pot a zona urbana. Samanta Ruano, cap del Departament de Sanitat, assegura que "en poques ocasions hi ha casos d'enverinament en zona urbana". Guanyar Alcoi ha constatat dos casos d'enverinament a la zona dels Llençols aquest juny. 

En les pròximes setmanes s'iniciarà una campanya informativa després dels casos, presumptament, d'enverinament d'animals. Aquesta ha sigut una proposta que ha eixit del recentment creat Observatori per a la Protecció dels Animals. Es tracta d'un protocol de què fer en cas d'enverinament amb una part de comunicació i divulgació. Consistirà amb el repartiment de quadríptics, col·locació de mupis i cartelleria.

Els cartells es repartiran en tendes d'animals, perruqueries i veterinaris. També animen als representants de les Associacions de Veïns a fer difusió d'aquesta campanya, que està dirigida a qualsevol persona que tinga una mascota. El Departament de Sanitat assegura que aquesta campanya no naix perquè hi haja hagut un augment d'enverinament, sinó per la necessitat que ha transmés l'Observatori per a la Protecció d'Animals.

Primer veterinari, després autoritats

El protocol a seguir que es veurà reflectit en els quadríptics és molt senzill: si veiem que el nostre animal té símptomes d'enverinament o intoxicació, el primer que cal fer és cridar al veterinari i en segon lloc a les autoritats.

L'Ajuntament d'Alcoi també demana no alarmar als amos de les mascotes, ja que no tot el que pareix un cas d'enverinament ho és. Hi ha algunes plantes o tipus de menjar que l'animal s'ha pogut menjar per accident o en grans quantitats. En aquest cas es parlaria d'intoxicació. Altra de les indicacions que dóna el consistori és que "si algú veu a alguna persona o situació sospitosa, cridar a la Policia Local immediatament".