El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En Cotes Baixes no estudien història, la recreen

Els alumnes de segon d'ESO recreen un Mercat, els Gremis, un Scriptorium, el Teatre i diversos Jocs Populars

Vivències directes que fan que els coneixements s'assenten millor. Els alumnes de segon d'ESO han aprés, amb la pràctica, com es fa la tinta o com es teixia, com eren els jocs en eixe moment, els gremis que hi havia, com funcionava la moneda o quina és la història del Tirant.

Els alumnes de segon d'ESO de Cotes Baixes s'han traslladat segles enrere per tal d'entendre, conéixer de prop i aprendre sobre l'Edat Mitjana. És el projecte 'Cotes fa Història' que va començar l'any passat i que es basa en la vivència com a mitjà d'aprenentatge.

Els vora 80 alumnes de segon d'ESO s'han repartit en quatre grups aleatoris per a recrear diferents aspectes de l'Edat Mitjana. Un grup ha fet un Mercat, on han aprés a fer pa, a treballar la fusta, i a fer intercanvis amb les monedes de l'època. Altre grup representen els Gremis, on fan vidrieres i sandàlies, i aprenen el món dels teixidors. El tercer grup han recreat un Scriptorium, aprenent sobre el tractament del paper i fent la seua pròpia tinta i utensilis pe a escriure. I l'últim grup es dedica als Jocs Populars i el Teatre. Per una banda han recreat diversos jocs de l'època com un basat en les justes i en el que cal encertar la llança en un cercle, o el tres en ratlla. Per altra han treballat en la recreació del Tirant lo Blanc, amb un passatge on Tirant es declara a Carmesina. Pots gaudir ací d'una galeria d'imatges.

La formació s'ha completat amb una xarrada de l'historiador Ricard Bañó sobre l'Alcoi medieval i una visita a València per a conéixer les edificacions de l'època. També s'han fet jocs col·lectius de preguntes per assentar els nous coneixements.

El projecte arriba al seu punt àlgid aquest divendres 16 de febrer, amb una jornada medieval a Cotes Baixes on es podrà retrocedir en el temps per aprendre sobre una de les èpoques més llargues de la nostra història.