El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En el Dia Internacional Sense Cotxes, Ontinyent sensibilitza sobre el concepte "Ciutat 30"

Inma Ibàñez, regidora d’Educació Viària.

Les activitats del pròxim dimecres estan incloses a la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat que celebra Ontinyent.

El dimecres 22 de setembre es celebra el “Dia Internacional Sense Cotxes” i l’Ajuntament d’Ontinyent aprofitarà la data per sensibilitzar a la ciutadania sobre els límits de velocitat en el casc urbà.

Aquesta activitat està inclosa a la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la Regidoria de Sostenibilitat, i segons la regidora d’Educació Viària, Inma Ibàñez esperen que les persones siguen conscients de que no superant els 30 kilòmetres per hora als vehicles en el casc urbà, “guanyem totes i tots”.

Per tal de celebrar-ho, dimecres 22 de setembre, al Parc de Pere IV, es repartirà material promocional de la campanya “Ontinyent a 30” i s’explicarà la iniciativa. Les activitats, que inclouen un circuit d’educació vial a càrrec de la policia local, i una bicicletada pel barri del Sant Rafel, començaran a partir de les 18:00 hores. A més a més, els xiquets i xiquetes participants al curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

Segons un estudi de la OMS, el risc de morir a conseqüència d'un atropellament es redueix com a mínim cinc vegades si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h en lloc de 50. Per aquest motiu des de l’Ajuntament busquen implementar el concepte “Ciutat 30”.

Segons la regidora, l’objectiu és limitar el número i la gravetat dels accidents, reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la convivència dels cotxes amb les bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles que fan ús de la calçada, deixant així major espai per als vianants a les voreres.