El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En el Modernisme “no tot era burgesia”

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, i Maria Molina, durant la roda de premsa.

No és l’únic grup de danses que participa en la Setmana Modernista. El Grup de Danses Sant Jordi també tindrà una presència destacable.

El Grup de Danses Carrascal reivindica la classe obrera en els seus balls populars que envairan Alcoi durant la Setmana Modernista del 2023.

Maria Molina, secretaria del Grup de Danses Carrascal, ha presentat les activitats de l’entitat durant la Setmana Modernista d’Alcoi del 2023. La seua participació s’iniciarà el divendres 22 de setembre a les 19:30 quan acompanyaran a la corporació municipal en una cercavila des de la Plaça d’Espanya fins a la de Ferrániz i Carbonell.

 

L’endemà, el dissabte 23, tornaran a estar presents a les 10:30 en la Inauguració de la VI Fira Modernista acompanyant, de nou, a les autoritats des de la Plaça d’Espanya fins a la Glorieta, juntament amb el Grup de Dolçaines La Cordeta. Com sempre, lluiran un vestuari molt rigorós que, a diferència de la majoria dels participants del Modernisme, no s’inspira en la burgesia, sinó en la classe obrera.

 

 

Per altre costat, de vesprada, ensenyaran a ballar valsos, polques i masurques al Templet de la Glorieta a partir de les 17 hores acompanyats per la secció de ball de l’Associació Espanyola contra el Càncer.

 

Posaran punt final a la Setmana Modernista el diumenge 24 de setembre, una vegada més, al Templet de la Glorieta on, d’11:30 a 12:30, participaran en la XXXI Mostra de Dolçaines i Tabals en homenatge a Ismael Gisbert.