El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En els últims dies 17 nous casos segons Sanitat a les comarques

L'Hospital comarcal

Actualització de dades oficials oferides per Sanitat. A 17 de setembre el departament de Salut d'Alcoi té 708 casos acumulats, 89 detectats en els últims 14 dies. 

Mantenim un increment amb xifres baixes, i una situació de control a l'Hospital, amb dos persones en estat greu a l'UCI en el dia de hui. Atenció primària té més falta de recursos.

De nou, som dels departaments de salut que menys casos sumen en els últims dies. Des de l'última actualització, el dimarts 15 de setembre, sumem 17 nous casos, segons les xifres oficials per departaments. Per municipis, Sanitat parla d'un brot d'origen social a Muro amb 3 persones afectades, i un quart cas no relacionat. Ibi suma 5 casos, Banyeres 4, Alcoi 3, i Castalla i Onil, un cadascun. Alcosser de Planes comptabilitza el primer positiu. Són, en total, dos casos més que el total oferit per departaments, i que compensen els dos de menys que teniem en l'actualització de dimarts.

Pel que fa als casos positius en l'última quinzena, reduïm la xifra respecte a l'última actualització, quan superàvem el centenar, i ara en tenim 89

Mantenim la tendència de situació controlada. Des de Comissions Obreres, en una compareixença per a criticar la situació a les residències DomusVI, han explicat que el dia de hui hi ha 2 persones ingressades en estat greu a l'Hospital Verge dels Lliris per coronavirus. També asseguren que hi ha personal i material a l'hospital, però no als centres de salut i atenció primària, on la situació és més tensa.

Mentrestant, l'inici del col·legi a les comarques de moment també es té controlat. El protocol s'ha activat amb dos casos a Alcoi, i dos aules de primària han sigut confinades.