El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En els últims 14 dies tan sols 4 municipis de les comarques han registrat nous casos positius

  • Alcoi ha perdut 80 persones. Onil 18. Li segueixen Ibi amb 8, Cocentaina amb 4, Castalla en 3 i Muro amb 2. Continuem amb la xifra de 115 morts, sense sumar noves des de fa 11 dies. 
  • En els últims 14 dies s'han detectat tan sols 10 casos positius: 4 a Alcoi, 4 a Ibi, 1 a Cocentaina i 1 a l'Orxa. 
  • Consulta ací les dades de cada municipi. 

Sanitat ha publicat les dades d'incidència del coronavirus per municipis, la qual cosa deixa vore el repartiment de casos i morts. Alcoi ha patit la majoria de defuncions, 80, seguit d'Onil amb 18. En els dos casos la majoria de les morts són a residències de majors. Ibi a perdut 8 persones, Cocentaina 4, Castalla 3 i Muro 2. 

Aquest 28 de maig l'actualització per departaments de Salut s'ha fet esperar, i quan finalment s'han publicat les dades també estaven les disgregades per municipis. Les noves dades ens diuen quants casos acumulats hi ha per municipis, quants s'han detectat per PCR en els 14 dies, i quantes persones han mort.

I primer que res, veiem els nous casos detectats en l'última quinzena, perquè ens mostren com portem la desescalada. I les xifres són bones, tan sols 4 municipis han registrat nous casos, i pocs. A Alcoi i Ibi s'han detectat 4 en cada municipi (recordem que al llarg de 15 dies), 1 a Cocentaina i 1 a l'Orxa. No específica quin és l'estat d'aquestes persones, si estan fent la quarantena en sa casa o en l'Hospital.

No sabem si s'han detectat casos en les últimes 24 hores, perquè l'acumulat ha canviat. Fins ahir al departament d'Alcoi teníem 546 casos positius, i en la nova actualització marca 384. Açò és perquè en aquesta última tan sols es comptabilitzen els caos detectats per PCR. Això si, en les nostres comarques tan sols hem sumat 10 casos en total en els últims 14 dies.

I les noves dades també ens permeten vore la distribució tant dels positius com de les morts. Pel que fa als casos, Alcoi concentra la majoria, 244 de 384 totals. A Ibi pertanyen 57, 31 a Onil, 20 a Cocentaina i 12 a Castalla, Després ja tenim xifres molt inferiors, com 8 casos a Muro, 6 a Tibi, 5 a Banyeres o 1 a Agres, Benimantell o Benimarfull.

Pel que fa a les morts, el repartiment coincideix amb el que tots suposàvem sense dades oficials: les residències d'Alcoi i Onil concentren la gran majoria de morts. No es concreta quantes morts han sigut en els geriàtrics, però les xifres parlen per si mateixes: Alcoi concentra 80 morts, i Onil 18. La resta de morts es divideixen així: 8 a Ibi, 4 a Cocentaina, 3 a Castalla i 2 a Muro.

Alcoi és el tercer municipi de tota la Comunitat Valenciana que més morts ha patit, per darrere de València, amb 242 morts, i Alacant, amb 87.