El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En les Carmelites ja han votat

És un simulacre perquè no tenen edat de votar, però almenys ells s'han llegit els programes dels diferents partits i han debatut al respecte.
 

Els alumnes de 3r d'ESO participen en un projecte d'investigació per aprendre sobre sistemes polítics, i han fet el seu primer simulacre de votacions.

Este diumenge 28 de maig tenim eleccions locals i autonòmiques per a tots els majors de 18 anys, però no cal ser major d'edat per a estar assabentat de com funciona el món i què significa votar. I així ho han aprés a les Carmelites.
En 3r d'ESO, segons ens explica el professor Pepe Cabanes, s'ensenya als alumnes les característiques i valors d'un Estat Democràtic. I com enguany a més hi ha eleccions, quina millor manera d'entendre-ho que posar-ho en pràctica. Els alumnes, per parelles, han investigat i exposat els programes polítics de les diferents formacions que opten tant a l'Ajuntament d'Alcoi com al govern de la Generalitat. I això ha donat peu a tractar nombroses qüestions, com la vàlua dels impostos, les competències territorials, les diferents càmeres de representació, o fins i tot sobre les circumscripcions, necessari per a entendre, per exemple, per què el candidat a la presidència valenciana pels socialistes Ximo Puig no apareix en la papereta dels alcoians, però el candidat popular Carlos Mazón sí.

I una vegada feta la investigació, han passat a la votació, una simulació amb paperetes reals que els alumnes han arreplegat de les seues cases, i amb unes urnes cedides per l'Ajuntament. La pròxima setmana faran el recompte i el compararan amb el real, per poder tindre una nova sessió de debat.

 

"És un projecte absolutament pràctic i real per a l'aprenentatge de la cultura democràtica entre adolescents. I, pot ser, el més important, és que els està encantant descobrir un món que abans els semblava avorrit i del que no entenien absolutament res", explica Pepe cabanes.