El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En marxa la ‘comercialització’ de Rodes per atraure empreses a Alcoi

Visita amb Antonio Rodes / Ajuntament

La recuperació de tota l’illa de Rodes suposarà una inversió total de 13 milions d'euros, segons xifres de l’Ajuntament d’Alcoi. La majoria dels fons són externs al consistori.

Ajuntament i Districte Digital ja treballen en l’atracció d’empreses. Antonio Rodes, director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i director de Districte Digital, ja ha visitat les obres del futur parc tecnològic.

La visita ha tingut com a objectiu començar a establir les bases de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i Districte Digital, amb l'objectiu de dissenyar la comercialització del futur parc tecnològic i el procés d'atracció d'empreses. Per part de l’Ajuntament han estat presents a la visita l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; el vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez; i el regidor d'Innovació, Jordi Segura.


Amb totes les fases de les obres, la recuperació de tota l’illa de Rodes suposarà una inversió total de 13 milions d'euros, segons xifres de l’Ajuntament d’Alcoi. La majoria de fons són europeus i de part de la Generalitat i de la Diputació. Cal destacar que, en l’actuació per recuperar dos edificis adjacents al carrer Tibi per a transformar-los en centre administratiu, la licitació de les obres va quedar deserta. Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alcoi, “el concurs per a licitar les obres va quedar desert i l'Ajuntament d'Alcoi està revisant el projecte per a tornar a publicar-lo amb un preu superior”.

Toni Francés ha presentat sobre el terreny els espais i usos del futur parc i ha subratllat que “el parc tecnològic de Rodes situarà a Alcoi com a referent de la nova economia i generador d'ocupació i riquesa en tot el territori valencià, a través d'àmbits tan capdavanters com la robòtica o la digitalització. En aquest sentit, les sinergies amb Districte Digital són molt interessants i tenen un gran potencial, ja que contribueixen a vertebrar les oportunitats i a retindre talent”.