El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En marxa la Mostra de Teatre d’Alcoi amb les primeres obres i el lliurament de reconeixements als millors espectacles de 2021

6 funcions per aquest dimarts

La Mostra de Teatre d’Alcoi ja ha estat inaugurada i aquest dimarts 24 de maig s’oferiran 6 propostes. La fira escènica s’allargarà fins al divendres 27 amb la presència de programadors. A la inauguració han assistit el director de la Mostra, Miquel Santamaria, el regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, Abel Guarinos.

ARAMULTIMÈDIA ha estat present a aquesta inauguració i ha pogut parlar amb Llopis i Santamaria. També podeu veure algunes imatges de l'espectacle de Xavi Castillo. A banda d’inaugurar la XXXI edició del festival, s’ha fet entrega dels reconeixements als espectacles més valorats de l’edició passada pels programadors del circuit valencià. Així, Juli Cantó, en nom de la companyia ‘La Negra’, ha obtingut el premi als espectacles familiars, per l’espectacle ‘Nautilus’. Cantó ha agraït el guardó i ha reconegut que “tot i la pandèmia, l’obra ha tingut gran recorregut, en part per culpa de la Mostra”. Pel que fa al guardó per al públic en general, ha recaigut en Paula Llorens, per “L’abraçada dels cucs”, de la companyia ‘Cactus Teatre’. Llorens també ha insistit en la importància que per a la progressió de l’obra ha tingut la seua estrena en la Mostra de Teatre d’Alcoi.


En l’acte d’obertura, la Mostra, per mitjà del seu director, Miquel Santamaria, ha recordat la figura del recentment desaparegut Juanvi Martínez Luciano, a qui ha definit com “un gran valedor de les arts escèniques, de la Mostra d’Alcoi, del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, de la difusió dels textos teatrals i en definitiva del teatre en valencià". La seua parella ha arreplegat un detall lliurat per la Mostra. Aquest dimarts, a les 13 hores en el CADA, es presentarà l’informe anual del Circuit Teatral valencià.

Funcions per a aquest dimarts

Mar-Mar Teatro
TARZÁN de José C. García i Kike Diaz de Rada
10.00 h. Teatre Salesians
Procedència: Euskadi
Gènere: Teatre
Durada: 50'
Idioma: Castellano
Públic: +6 anys
Estrena C. Valenciana


Un nou dia de caça en la selva africana. Rugits, crits i reclams omplin l’atmosfera. De sobte, silenci. La selva s’estremeix davant el plor d’un xiquet. Els grans micos, curiosos, s’acosten al xiquet. Kala, que la seua cria acaba de morir, decideix adoptar al bebé. 25 anys després, Lord Greystoke VII, un noble anglés, acaba d’alliberar els animals del zoo de Londres i intentarà convèncer a un psicoanalista que aquell nounat era ell. TARZAN, el rei de la selva.

Russafa Escénica / Bramant Teatre
UN SEGLE D’ABISMES d’Amparo Vayá
11.00 a 12.10 h. Edifici IVAM CADA
Procedència: C. Valenciana
Gènere: Teatre
Durada: 50'
Idioma: Valencià
Públic: Adults

Proposta itinerant per a grups reduïts d’espectadors.
Sis monòlegs, sis veus femenines d'una mateixa família -mares i filles-, sis fractures, sis abismes, que arranquen en una nit de 1921, per a acabar cronològicament just un segle després, un matí de setembre de 2021.
Producció pròpia de festival Russafa Escènica que consta de diverses micropropostes escèniques itinerants per a públic reduït en diferents espais de l'IVAM CADA.

Teatro del Contrahecho
VESÀNIA de Marcos Luis Hernando
17.30 h. Teatre Principal
Procedència: C. Valenciana
Gènere: Teatre
Durada: 75'
Idioma: Valencià
Públic: Adults
VESÀNIA és el lloc del tot. I del no res. El lloc de la distopia.
Un espai en què quatre persones, apartades de la societat per ser considerades malaltes mentals, intenten sobreviure i reflexionen sobre un món que ja no existeix per a elles. La seua vida, en eixe lloc a mitjan camí entre un sanatori mental i el limbe, és la metàfora de la ruïna i de la civilització ja perduda.

Nacho Vilar Prod./ Yllana
GLUBS d’Yllana
19.00 h. Passeig de Cervantes
Procedència: Murcia
Gènere: Teatre de carrer
Durada: 60'
Idioma: Sense text
Públic: Tots els públics

En GLUBS quatre eixelebrats mariners apareixen aparentment desorientats terra endins, i tenen com a únic objectiu trobar al més prompte possible un port on embarcar.
En aquesta èpica epopeia de l’humor els nostres mariners pescaran taurons, es trobaran amb eixelebrats lloros o lluitaran hilarants batalles, arrossegant els espectadors per una cascada d’absurdes situacions que té com a teló de fons el seductor món de la mar.

La Fam Produccions
AMBULANT d’Adrian Schvarzstein i Sergi Heredia
20.00 h. Teatre Calderón
Procedència: C. Valenciana
Gènere: Circ
Durada: 70'
Idioma: Sense text
Públic: Tots els públics

AMBULANT és un espectacle de Circ de sala de gran format dirigida pel prestigiós director de circ Adrian Schvarzstein amb un equip artístic d’elit amb alguns dels millors acròbates i malabaristes del panorama actual i que, a més a més, combinarà la música en directe amb una espectacular posada en escena.
AMBULANT és un homenatge als últims circs clàssics dels anys 20.
Una proposta poètica de circ que versa al voltant de la idea del viatge a cap lloc...

Wichita Co / La Rambleta
UNA VEZ, UNA CASA de Víctor Sánchez Rodríguez
22.00 h. Sala Àgora
Procedència: C. Valenciana
Gènere: Teatre
Durada: 80'
Idioma: Castellano
Públic: Adults

UNA VEZ, UNA CASA, passa en un futur pròxim al nostre país. Es tracta d'un retrobament. Dues dones, dues amigues que es van conèixer en un taller d'escriptura, es retroben a casa d'una d'elles després de molts anys sense veure's. Una casa pairal perduda a la meitat de l’altiplà, envoltada inusualment d'arbres. I també de buit i silenci. Les dones han canviat, el seu país també. Passen la vesprada parlant. Parlen del pas del temps. Parlen dels somnis que tenien. Parlen de la relació que van mantindre. I també parlen de literatura... Es posen al dia en eixa casa, eixa casa pairal custodiada per vint rottweilers.