El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En marxa les obres de la subestació elèctrica de Castalla

Primers moviments de terra per a la construcció de la subestació de Castalla / GVA
Dotarà de major potència a l'entorn industrial de la zona

Els primers treballs de moviments de terres per a preparar la plataforma de la futura subestació ST Bastá ja han començat. Els empresaris de la zona reclamen des de fa més d'una dècada aquest tipus d'infraestructura per tal de créixer i expandir els seus negocis. Cal recordar que al costat del començament de les obres de la ST Bastá, així mateix, se segueix avançant en la tramitació de la subestació Castalla (situada en el terme municipal de Castalla entre la CV-811 i la CV-80) i consensuant temes d'implantació amb Iberdrola i Red Eléctrica de España (REE), segons ha confirmat la Conselleria d'Economia Sostenible. 

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat l'inici d'aquestes obres inicials. Climent ha recordat que "la necessària ampliació de la potència elèctrica de la zona per a permetre el desenvolupament industrial de la Foia de Castalla, va ser un dels primers compromisos i objectius que ens marquem en arribar a la conselleria". A més, ha afegit que "gràcies a la direcció general d'Indústria i Energia i a l'IVACE, hem solucionat una situació que portava anys bloquejada per a donar resposta a una reivindicació històrica de l'empresariat d'aquesta comarca alacantina, que estava paralitzat des de 2012"

Sense la potència i energia necessària, les empreses de la Foia estaven en una situació complicada per tal d'ampliar instal·lacions als polígons. Per això aquest pas és de vital importància per als empresaris que durant molt de temps reclamaven la construcció de la subestació. Climent ha explicat que "es tracta d'un projecte vital per al desenvolupament industrial que ve a donar resposta a la saturació existent i la falta de potència suficient en l'alimentació elèctrica".

Escrit per Raül Pina