El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

En sis mesos de funcionament, la biblioteca virtual d'Alcoi (BIVIA) rep més de 190.000 consultes

En sis mesos de funcionament, la biblioteca virtual d'Alcoi (BIVIA) rep més de 190.000 consultes
Les visites presencials són menys que les consultes en línia

Des que la biblioteca virtual d'Alcoi (BIVIA) es posara en marxa, hi ha aconseguit 190.000 consultes superant així les visites presencials

Fa sis mesos que la biblioteca virtual (BIVIA)  d'Alcoi es va posar en marxa i en eixe temps les estadístiques han sigut molt positives, inclús superant les visites físiques.

Han sigut 311.278 impactes en total d'usuaris que consulten a través de l'accés d'internet a les biblioteques, les consultes al catàleg en línia i les consultes en BIVIA, de les quals 190.000 són d'aquesta última.

Més concretament, la quantitat de visites presencials ha tingut una mitjana d'unes 910 persones que passen al dia pel conjunt de biblioteques de la xarxa municipal amb un registre anual d'unes 263.190 visites. I en conjunt, la Biblioteca Central Ricardo Senabre registra el 47% d'activitat de la xarxa; l'ALM Uixola el 36% i tanca la Biblioteca Zona Nord amb un 17%.

Raül Llopis ha dit que "es confirma el que està passant a escala general i és que els serveis digitals estan superant els serveis tradicionals. Hem aconseguit que els nous serveis com BIVIA superen ja els usos tradicionals de la Biblioteca, en tan sols 6 mesos, podem dir que la Biblioteca Virtual d'Alcoi està sent un èxit, si comprem les xifres de 2017 amb l'any anterior, els usuaris de la web de l'arxiu municipal eren 20.000"

Continua dient que "esperem augmentar les visites físiques a les nostres biblioteques gràcies a la recent inauguració de la nova Biblioteca Infantil de Tirisiti, que va ser inaugurada el passat dia 3, que volem que faça una important tasca d’animació lectora, i que està tenint aquestes primeres setmanes molt bona acceptació"

En Biblioteca Virtual d'Alcoi (BIVIA- https://bivia.info/) es poden trobar col·leccions digitalitzades procedents de fons municipals, així com d'altres fons pertanyents a entitats col·laboradores en el projecte, amb la principal finalitat d'augmentar la visibilitat i consulta del patrimoni documental alcoià.