El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Encarregat el projecte de millora d’accessibilitat del Teular a Cocentaina

Encarregat el projecte de millora d’accessibilitat del Teular a Cocentaina / Ajun. Cocentaina
Per a poder dur a terme aquest projecte, l’ajuntament ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives la «Subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat del medi físic»

 L’ajuntament de Cocentaina ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives la «Subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat del medi físic» i ja ha encarregat el projecte de millora d’accessibilitat del Teular, idea que es va iniciar en el 2016.

La idea de millorar les condicions del Teular de Cocentaina, va nàixer en 2016 per les persones que treballen dins del grup de la Regidoria d’Autonomia Personal, i ara, l’alcaldessa s’ha reunit amb l’enginyer municipal i amb l’encarregat d’elaborar el projecte per tal d’abordar la seua l’adaptació. D’aquesta manera, les obres facilitaran a les persones amb mobilitat reduïda poder estar més prop de l’escenari i accedir a ell.

Han passat dos anys des que es va proposar i redactat el projecte, perquè quan volien començar, es va haver de parar perquè es corria el risc de perdre la llicència d’activitat de l’auditori, segons deia l’informe tècnic.

L’Ajuntament hi havia de trobar una solució a aquest problema i durant aquest temps, hi han acudit a Conselleria, s’han elaborat diferents propostes d’actuacions en col·laboració amb les entitats representants de persones amb mobilitat reduïda i han visitat el Teular tècnics especialitzats provinents de COCEMFE-Alacant.

I amb totes aquestes accions, finalment i per a portar a terme el projecte l’ajuntament de Cocentaina ha demanat a la Conselleria de Polítiques Inclusives la «Subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat del medi físic»

El que es vol és habilitar una entrada al pati de butaques per la part de baix del Teular, instal·lar una plataforma elevadora que permeta pujar una cadira de rodes a l’escenari i substituir algunes butaques laterals que estan en les primeres fileres perquè capien cadires de rodes i cadires mòbils.

La regidora que s’encarrega del projecte, Mireia Estepa, diu que “amb l’obra d’adaptació del Teular el que pretenem és igual en drets i oportunitats a totes les persones independentment de la seua diversitat funcional, està clar que no podem tombar el Teular i fer-lo nou, però sí que podem fer millores que revertisquen positivament en la seua accessibilitat, volem un auditori on totes les persones tinguem cabuda”.