El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Encreuament de declaracions entre Govern i Compromís arran de la subcontractació del servei de neteja

Compromís Alcoi ha denunciat vinculacions entre l'empresa que anava a ser subcontractada i alts càrrecs del Partit Socialista a Albacete.

Els nacionalistes demanen explicacions davant dels plans de l'empresa encarregada de la neteja de la ciutat per a subcontractar part del servei. Des del govern local asseguren no tenir "cap comunicació ni absolutament cap intervenció en l'assumpte".

Compromís Alcoi ha denunciat recentment una possible irregularitat en el contracte de neteja de la ciutat, després que l'empresa adjudicatària del servei, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)haja previst subcontractar part del servei a una altra empresa; una acció que no estava especificada al plec de condicions. El portaveu de la formació, Màrius Ivorra, s'ha fet a més ressò d'una denúncia realitzada pel partit Ganemos Albacete, que vincula l'empresa que anava a ser subcontractada, Amiab, amb l'actual secretari general del PSOE a Albacete i diputat regional, Emilio Sáez. La situació ha estat qualificada per Ivorra com a "molt dubtosa i amb falta de transparència", per a la qual exigeix explicacions al govern municipal.

La resposta des de l'Ajuntament no s'ha fet esperar, i a través d'un comunicat de premsa asseguren que "no s'ha rebut de manera oficial ni oficiosa la voluntat per part de l'empresa adjudicatària del servei de recollida i neteja viària, cap comunicació referent a la realització d'un expedient de subcontractació o qualsevol forma jurídica diferent per a la contractació de personal en el servei de neteja". Continuen el comunicat afirmant que la denúncia és "malintencionada", i que sembra sospites que "mai han sigut ni provades ni tan sols denunciades davant la falta absoluta de consistència".