El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Enfrontament entre PSPV Cocentaina i Col·lectiu Compromís sobre la petició de dimissió de Saül Botella

Camp de la Via / Col.lectiu - Compromís
Col·lectiu ha demanat la dimissió per la gestió de l'ús del Camp de la Via

El PSPV de Cocentaina, grup que governa el consistori, vol eixir a la defensa del regidor d'Esports, Saül Botella, després que Col·lectiu Compromís haja demanat la seua dimissió. El motiu és, segons el Col·lectiu, que “portem des d’octubre preguntant per la gestió de l’ús del camp de la Via i per quina relació administrativa hi ha amb el CD Alcoyano Societat Anònima Esportiva perquè entrene en les instal·lacions municipals de Cocentaina”. Col·lectiu creu que aquest és motiu suficient per a demanar la dimissió de l'edil d'esports contestà.

En el comunicat de premsa enviat per Col·lectiu - Compromís es pot llegir el següent: "El 17 d’abril, la coalició contestana rep un informe sobretot el que s’havia demanat on s’explica que 'respecte al lloguer de les instal·lacions, ambdues entitats no satisfan la taxa per lloguer d’instal·lacions acollint-se a l’article 4 al punt 3 de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de poliesportiu municipal'. Els carnets d’instal·lacions del Beniarrés CF apareixen com a pagats del 15 de gener i els del CD Alcoyano SAD des del dia 4 d’abril. Cal recordar que 03820-Compromís comença a preguntar en octubre per la situació. Per tant, han passat tots eixos mesos sense que s’haja pagat per l’ús de les instal·lacions esportives?".

Pel que fa al PSPV, vol eixir al pas de les dures afirmacions efectuades pel portaveu de la coalició Col·lectiu 03820 – Compromís, Xavi Anduix, al plenari del dijous 26 d’abril en les que demanaven la dimissió Botella.

Els socialistes "rebutgen les maneres i l’actitud verbal" d'Anduix. A més asseguren que "condemnem fermament les seues afirmacions amb les quals, per traure simple rèdit polític, s'acusa obertament al regidor Saül Botella de mentir a l’oposició durant sis mesos al voltant de l'assumpte del conveni amb el CD Alcoyano SAD, el Beniarrés CF i els carnets d’instal·lacions esportives; qüestió aquesta última tractada a l'última sessió plenària".

El PSPV conclou el seu comunicat de premsa així: "El PSPV de Cocentaina avala la gran tasca realitzada per Saül Botella al capdavant de la gestió de la regidoria d'Esports durant els últims 11 anys. Fruit del seu treball incansable, i amb la gran implicació de les entitats i clubs esportius de Cocentaina així com del personal del Poliesportiu Municipal, i els diferents equips de Govern socialistes, s’han fet realitat projectes tan importants per al futur de Cocentaina com la remodelació del Camp de Fútbol La Vía, la construcció de dues cobertes (hoquei/patinatge i basquet/futbol-sala), o la contínua millora de les diferents instal·lacions esportives, amb un poliesportiu dels millors de tota la província d’Alacant. Cal destacar també la realització d’esdeveniments de gran magnitud com el Campionat Nacional de Ciclisme en Ruta o el Final de l’Etapa Reina de la Volta a la Comunitat Valenciana que van situar al nostre poble en una posició de referència en l’àmbit de l’esport autonòmic i estatal, i per suposat sense deixar de recolzar l’esport base, futur amb garanties al nostre poble".