El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Enginyers del Campus UPV Alcoi s'uneixen a una xarxa estatal per a imprimir en 3D equips de protecció

Exemple de mascareta de protecció creada pels grups de 'Coronavirus Makers'.

Fins a un total de 7 impressores 3D ha aconseguit mobilitzar el Campus per a realitzar aquesta tasca.

Es tracta de 'Coronavirus Makers', una xarxa estatal de 10.000 persones coordinada per a imprimir en 3D equips de protecció. Un equip de treball del Campus d'Alcoi de la UPV s'ha unit a aquesta iniciativa, per a la qual estan creant suports per a màscares de protecció.

Fins a un total de 7 impressores 3D ha aconseguit mobilitzar el Campus per a realitzar aquesta tasca; tot l'equipament d'impressió 3D disponible tant en l'espai Generació Espontània 'Design Factory' com en el departament d'Enginyeria mecànica. S'encarreguen de crear suports per a màscares de protecció: "Una vegada impresos, muntem les màscares amb la resta de materials i posteriorment, seguint els protocols de desinfecció establits, es procedeix a la neteja de cada EPI, llistes per a la seua distribució", explica Jaume Masiá, subdirector de Generació Espontània del Campus d'Alcoi de la UPV.

Masià també s'encarrega de coordinar l'equip de treball 'Coronavirus Makers' de tot Alcoi, en el qual s'integren ja prop d'un centenar de membres i que compta a més amb la col·laboració d'una gran quantitat d'empreses locals i institucions, "indispensables per a poder produir aquests EPIs", remarca Masiá. El professor titular del Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials del Campus d'Alcoi, Santiago Ferrándiz, també està imprimint peces en el Laboratori de Processos de Fabricació.

Els materials s'imprimeixen de manera individual pels membres en les seues pròpies cases i s'estan posant a la disposició de qualsevol hospital que el necessite a través dels mitjans de distribució autoritzats. Una vegada impresos, són els mateixos equips els encarregats d'assemblar la peça 3D amb la resta de components.