El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Enric Piera llegirà el Manifest del Dia Mundial del Teatre al Calderón d'Alcoi

Teatre Calderón / AM

La lectura serà aquest divendres 26 de març abans de l'obra '9' al Teatre Calderón. 

El Dia Mundial del Teatre se celebra a tot el món el 27 de març. Alcoi ho celebrarà també al Teatre Calderón amb la lectura del manifest per part d'Enric Piera. La lectura serà aquest divendres 26 de març abans de l'obra '9'.

La commemoració d'aquest dia a Alcoi es va decidir celebrar a la Comissió d'Arts Escèniques del Consell de Cultura. Ací es va decidir que fora Enric Piera qui ho llegira. La proposta va ser ratificada pel Ple d'aquest Consell.


El Dia Mundial del Teatre se celebra el 27 de març de cada any i va ser creat per Institut Internacional del Teatre (ITI) l'any 1961. El seu principal objectiu és donar a conéixer el que representa el teatre per a la cultura a escala mundial. Durant aquest dia se celebren a tot el món actes i esdeveniments relacionats amb l'escena. Un dels més importants és el missatge internacional per part d'una figura de talla mundial per invitació de l'ITI. En aquest missatge, una persona de rellevància comparteix les seues reflexions sobre la cultura i el teatre, en aquest 2021, l'autora ha sigut l'actriu britànica, Helen Mirren.


El regidor de Cultura, Raül Llopis, indica que “és important ressaltar que Alcoi celebre aquest dia en aquest any, un any en què hem de reivindicar la cultura segura. Es tracta d'un sector que l'ha passat malament des de la declaració de l'Estat d'Alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 i al qual des d'aquest ajuntament també l'hem ajudat amb Reactiva Cultura. A més és important assenyalar que la decisió de dur a terme la lectura i la persona que ho farà ha sigut adoptada per l'òrgan de participació de la Cultura d'Alcoi, el Consell, de Cultura”.