El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Entrada' navarra als San Fermín de Pamplona

L'entrada Navarra a Pamplona /AM
El capità 2018, Jose Jornet, s'emporta la Filà Navarros a la Festa més internacional

Intercanvi de festes d'interés turístic internacional. Alcoi i Pamplona units gràcies a la capitania de la FIlà Navarros i al seu capità, Jose Jornet, que ha estat capaç de dur 56 festers fins a la capital navarresa per gaudir dels San Fermins i per, també, desfilar pels carrers més populars del món.

Quasi tres dies de festa a la capital pamplonesa. Entre milers i milers de persones de totes les nacionalitats, 'L'Ambaixador Cristià' o 'Utreia' sonen pel carrer Curia, que desmboca en Mercaderes, el centre neuràlgic dels Encierros. Són els Navarros d'Alcoi amb Jose Jornet, el seu capità 2018, al capdavant.

Turistes i curiosos veuen atònits dues esquadres desfilar i cabos rodant la porra. Tots de blanc, amb una samarreta de la capitania, faixa roja, mocador oficial i un altaveu darrere d'ells. Les marxes es succeïxen i ni la pluja aconseguix aturar-los. Gent d'Ontinyent i d'altres pobles valencians, atrets per les notes musicals morocristianes, s'afegeixen a l'entrada improvisada. La il.lusió d'un capità alcoià es compleix: La Filà Navarros d'Alcoi ha desfilat per Pamploma un 8 de juliol.

Un autobús carregat amb 56 festers i festeres (inclosos el capità, favorites, cavallers, esquadra de negres i festers) desembarcaven la matinada del 7 de juliol per assistir en directe a un Encierro dels San Fermín. Després d'un dur dia de Festa i de desfilades, la nit es perllongà fins a l'encierro de diumenge, esta vegada presenciat des de la mateixa plaça de bous.

Una experiència difícil d'oblidar i que demostra la unitat d'una filà al voltant del seu capità.