El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Entre 40 i 50 anys i molt motivat. Així és el perfil dels usuaris de l'Àgora Emprenedors

Srvei àgora emprenedors, imatge d'arxiu

L'Àgora Emprenedors ofereix dades dels 50 usuaris que han demanat informació per a muntar una empresa. I la motivació és una de les raons principals per a emprendre, molt per davant de la necessitat o l'oportunitat.

L'Àgora Emprenedors és un servici posat en marxa per la regidoria d'Ocupació i Empresa d'Alcoi i el CEEI Alcoi-València, i que ofereix assessorament i informació a aquelles persones interessades a muntar el seu propi negoci. Al llarg de tot el 2019 s'ha atés més de 80 emprenedors, si sumem els més de 30 del primer semestre, i els 51 del segon semestre.

A més d'oferir el servei, des de l'Àgora Emprenedors han arreplegat dades dels usuaris de l'últim semestre per establir un perfil. El regidor Alberto Belda diu que aquest informe "ens permet saber on cal concentrar els esforços de les polítiques d'emprenedoria i com podem ajudar un nombre major de persones a iniciar un projecte empresarial".

I què diuen aquestes dades? Doncs que quasi la meitat dels interessats, el 47 per cent, tenen entre 40 i 50 anys. Tan sols el 6 per cent és major de 50 anys, i des del consistori consideren que és "un sector on es pot incidir, ja que compten amb experiència laboral i encara tenen per davant molts anys de vida activa".

Crida l'atenció també el motiu pel qual han decidit emprendre. Davant les tres opcions: necessitat, oportunitat o motivació, una ampla majoria, el 70 per cent, han triat la motivació.

També s'han arreplegat dades sobre els estudis dels emprenedors, i la gran majoria, més del 80 per cent, compten amb estudis universitaris o cicles formatius. Tan sols dos persones no tenen estudis. Això sí, no tots volen muntar un negoci d'allò que han estudiat: el 49 per cent no té formació relacionada amb el negoci a emprendre.

No hi ha un sector que destaque per atraure emprenedors, i les empreses que tenen en ment aquestes 50 persones són del més variat, des de tecnològiques fins consultories o gestories, inclòs professionals de l'hostaleria o moda.