El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

‘Entre Muntanyes’, un programa de 28 rutes senderistes per a descobrir la Vall d’Albaida

Serra del Benicadell | Foto: J. Bernal (valldalbaida.com)
  • La primera de les eixides se celebrarà en la localitat de Carrícola el dissabte 11 de setembre.

  • La programació de setembre conclourà el diumenge 26 de setembre amb una ruta per les proximitats de Beniatjar.

  • Fins al diumenge 12 de desembre el calendari té previstes un total de 28 eixides.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en col·laboració amb els ajuntaments participants, presenten el programa ‘Entre Muntanyes 2021’. Un calendari de rutes senderistes que es desenvoluparà a través de distintes localitats des de l’11 de setembre fins al 12 de desembre.

El dissabte 11 de setembre se celebrarà la primera de les rutes que conformen el programa ‘Entre Muntanyes 2021’, una iniciativa conjunta de les mancomunitats de municipis de la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat. Aquesta primera cita tindrà lloc a la localitat valldalbaidina de Carrícola, oferint-se una eixida de 16 quilòmetres de distància de dificultat alta. El temps estimat per a completar el recorregut és de cinc hores i mitja, realitzant-se l’eixida a les 09.00 hores del matí des de l’Ajuntament del municipi.

Pel que fa al calendari del mes de setembre, en la segona cita (diumenge 12 de setembre) es recorreran les proximitats de Ràfol del Salem pel PR-CV 213.4. En aquest cas es tracta d’una activitat de dificultat mitjana-alta de 7 quilòmetres de distància. L’eixida tindrà lloc a les 09.00 hores des del Bar Centre Social de Ràfol del Salem.

La tercera setmana de setembre serà el torn de les muntanyes de Quatretonda i Atzeneta d’Albaida. El dissabte 18, a les 09.00 hores i amb eixida des del Poliesportiu Municipal la Pau de Quatretonda, un recorregut de 7 quilòmetres i quatre hores de durada (dificultat mitjana-alta) servirà per a gaudir del senderisme botànic. El diumenge 19, també a les 09.00 hores i des del Museu d’Atzeneta d’Albaida, es realitzarà l’anomenada ruta de l’aigua: 8 quilòmetres de distància amb una dificultat baixa.

Per tancar el nové mes de l’any, el dissabte 25 de setembre, a les 09.00 hores des del Poliesportiu Municipal de Castelló de Rugat, es realitzarà la ruta per la serra de Castelló. Aquesta preveu un recorregut aproximat de 8 quilòmetres i quatre hores de durada amb dificultat mitjana-alta. L’últim diumenge del mes, 26 de setembre, l’Ajuntament de Beniatjar serà el punt de trobada (09.00 hores) per a descobrir els paratges històrics del seu entorn. Un total de 9 quilòmetres de dificultat mitjana que podran ser completats en aproximadament 3 hores.