El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Erum llança un tipus de senyalística viària per alertar d’obres en carretera mitjançant geolocalització

L’objectiu és senyalitzar de forma exacta els treballs que es realitzen en carretera i comunicar-ho als centres de la DGT i a distintes plataformes per a la seguretat de conductors i treballadors.

Un cono i distints dispositius connectats que verifiquen la presència d’obres a les carreteres gràcies a la geolocalització. Aquesta és l’eina que ha creat l’alcoiana Grupo Erum per facilitar el trànsit a algunes vies.

Aquest dispositiu ha superat amb èxit les primeres proves del Ministeri de Transports. L’objectiu és senyalitzar de forma exacta els treballs que es realitzen en carretera i comunicar-ho als centres de la DGT i a distintes plataformes.

A través de la informació que emet el dispositiu connectat, i la seua redistribució mitjançant servidors a altres plataformes, s'aconseguirà augmentar la seguretat dels treballadors que estan en la via, ja que l'alerta per obres arribarà als usuaris abans d'arribar al tram afectat pels treballs de conservació i manteniment mitjançant avisos i missatges, amb l'objectiu que extremen la precaució; d'altra banda, el sistema de connectivitat permet ja conéixer la ubicació exacta dels treballs a temps real, la qual cosa ofereix una millora en la gestió i un millor control dels temps de tall de la via, reduint els riscos i les molèsties als usuaris.

Segons el Grup Erum, per a previndre els riscos dels conductors, o per a la millora de la seguretat dels professionals que treballen en el manteniment de la carretera, naix el sistema de con connectat PF Cone, un dispositiu creat per a millorar la seguretat mitjançant el seu sistema d'il·luminació i connexió. Entre les seues característiques, tots els cons connectats del Grup Erum incorporen llums, sensors i localitzadors que permeten enviar informació com la ubicació de l'obra o la velocitat (en el cas que siga un treball en moviment), i ja estan en desenvolupament funcionalitats com el mesurament de la intensitat i les velocitats de circulació del trànsit, les emissions o fins i tot la possibilitat de conéixer informació climatològica rellevant, unes dades que permetran millorar la gestió i la seguretat en els treballs de manteniment de la carretera.