El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es confirma la presència de la Xylella en 6 nous municipis del Comtat

Es disposa d'una pàgina web específica consultar ací i s'ha habilitat un telèfon d'atenció al ciutadà (900 532 000) i una adreça electrònica xylella@gva.es per atendre todas las consultes i avisos que puguen sorgir al respecte d'aquesta plaga.

 

L'última actualització de les dades d'afecció de la Xylella Fastidiosa parla de 6 nous municipis del Comtat afectats per aquest bacteri. Concretament són Alcosser de Planes, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, l'Alqueria d'Asnar i Muro. Amb aquesta darrera expansió ja són 73 els municipis valencians afectats, a través de 134.600 hectàrees.

"Estem aplicant el pla de contingència acordat amb les organitzacions agràries", ha subratllat la Consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, qui ha recordat que "l'erradicació és una obligació i que la contenció no és una opció ni una decisió de la Comunitat Valenciana, hauria de ser prèviament aprovada per la Comissió i pels 27 estats membres". Cebrián descarta així accedir a les peticions dels ecologistes, que demanaven un canvi d'estratègia per a combatre la Xylella.

La titular d'agricultura ha informat les organitzacions agràries, cooperatives, operadors i planteristes del País Valencià de la desena actualització de les dades d'afecció de la Xylella fastidiosa a la província d'Alacant. La consellera ha explicat que s'està preparant un pla de reconversió en el qual s'han inclòs possibles cultius alternatius i ha destacat que s'han convocat 2,35 milions d'euros en 2018 i 2,2 milions en 2019 per a indemnitzacions.

Recursos humans per a combatre la plaga

En matèria de recursos humans es disposa de 126 efectius, encara que està previst un augment de 16, dels quals 10 s'uniran als efectius ja existents en mesures d'erradicació i tractaments, i 6 s'incorporaran a les tasques de prospecció.

Un total de 21 tècnics treballen en anàlisis de laboratori, altres 20 tècnics ho fan en controls de moviment i 13 desenvolupen els seus treballs en labors d'administració, qüestions jurídiques i de coordinació.