El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es constitueix el Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) d'Alcoi

  • L'activitat del CdT d'Alcoi cobrirà un total de cinc comarques (Alcoià, Comtat, Baix Vinalopó, la Costera i Vall d'Albaida), en total 94 municipis i 350.000 habitants.
  • El CdT d'Alcoi inicia la seua activitat aquest mes de març en les instal·lacions del CIP FP BATOI.

Aquest dimecres s'ha constituït a l'Ajuntament el Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) d'Alcoi, que veurà la llum en els pròxims anys en l'Illa de Rodes. La cita, presidida pel president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha sigut el primer pas en la definició de l'activitat que es desenvoluparà en aquest centre turístic.

Entitats sindicals, i altres institucions, sumades a professionals del sector i representants polítics, s'han congregat a l'encontre d'aquest dimecres, que ha tingut lloc al saló de plens de l'Ajuntament d'Alcoi. L'activitat del CdT cobrirà un total de cinc comarques (Alcoià, Comtat, Baix Vinalopó, la Costera i Vall d'Albaida), en total 94 municipis i 350.000 habitants. Francesc Colomer ha assenyalat que més enllà de l'oferta formativa, el centre ha de ser "la casa per a desenvolupar la tasca d'investigació i innovació en matèria turística". També ha afegit que "la inversió en formació és una qüestió estratègica fonamental per al sector turístic".

En aquesta línia, l'alcalde Toni Francés, ha puntualitzat que "en el Consell Assessor es trobarà representat tot el teixit turístic", una pluralitat que servirà per a "treballar conjuntament totes les propostes que s'han de desenvolupar".

Programació aprovada

El CdT d'Alcoi inicia la seua activitat aquest mes de març en les instal·lacions del CIP FP BATOI, i també s'oferiran cursos en altres instal·lacions i municipis de la seua àrea d'influència fins a la posada en marxa de la seu definitiva a Alcoi.

Entre març i juny s'han aprovat 8 cursos de formació a Alcoi, Cocentaina, Villena i Biar. En concret, el curs 'Cuina vegana: concepte i pràctica' a Alcoi; 'Tradició i evolució en rebosteria' a Alcoi; 'Pans artesanals per a restaurants' a Villena; 'Formatges: talli i presentació' a Villena; 'Tècniques de tall i servei del pernil' a Alcoi; 'Varietats negres valencianes: Boval i Monastrell' a Alcoi; Gestionar i dirigir equips de treball: gestió de recursos humans a Alcoi i 'creació de producte turístic agroalimentari' a Biar. A més, es durà a terme, en matèria d'innovació, 'Desdejunis Invat.tur', programa de transformació digital', programes de 'Turisme Emprén, de la Xarxa Gastroturística L'Exquisit Mediterrani i de CreaTurisme.

Qui conforma el Consell Assessor?

El consell assessor està format pel president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Herick Campos; el responsable de l'àrea de formació de Turisme CV; l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés i representants de les principals asoociaciones de serveis turístics de l'Alcoià, el Comtat, Alt Vinalopó, la Vall d'Albaida i la Costanera.

Així mateix, està integrat per l'Associació Sant Jordi; la Cambra de Comerç d'Alcoi; parcs naturals de la Serra de Mariola i Carrascal de la Font Vermella; la mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida; la mancomunitat de municipis de l'Alcoià i el Comtat; la mancomunitat de municipis de La Costera-Canal.

A més de les organitzacions sindicals CCOO i UGT i els centres educatius C.I.P. d'FP Batoi; la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant i l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana.