El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es convoca examen per a traure el certificat de taxista a l'Alcoià Comtat

Hi ha un termini de 15 dies hàbils a partir d'aquest 7 d'octubre per a inscriure's en l'examen.

És necessari per a poder accedir al traspàs d'una de llicència de taxi. Actualment a les comarques hi ha assignades 31 llicències de taxi, sense previsió d'increment.

El Butlletí Oficial de la Província d'Alacant publica aquest 7 d'octubre la convocatòria per a l'obtenció del certificat de competència professional per a conduir un taxi en les nostres comarques. Des del 2009, és l'Ajuntament d'Alcoi qui té la potestat d'expedir i renovar els carnets de conductors de taxis a l'àrea de prestació conjunta de l'Alcoià i el Comtat.

Actualment a les comarques hi ha 31 llicències de taxi, una xifra marcada per llei i en relació a la població de la zona. Està establida des de fa 10 anys, i en eixe temps s'ha reduït la població comarcal però no el nombre de llicències de taxis, així que no es preveu un increment. Qui vulga optar a un taxi, a més d'aprovar l'examen de certificació, ha de trobar al taxista que vulga traspassar la seua llicència, siga per jubilació o per altres qüestions. En els últims anys s'han traspassat a la nostra zona cinc llicències de taxi, però és difícil preveure moltes es traspassaran d'ací endavant.

Des de l'associació comarcal de taxis, André Barreno explica que a les nostres comarques hi ha treball per a les 31 llicències que hi ha, però no per a més. Ara s'ha reactivat el sector, perquè "si les persones es mouen, tenim a qui moure" i reprenen la normalitat, tot i que continua sent un treball molt irregular amb una demanda molt variable al llarg de l'any. Això si, ací els taxistes no tenen problemes amb altres companyies que operen al marge de la normativa o amb un excés de llicències, com passa en grans capitals.

 

Bases i condicions d'examen

Per a presentar-se a l'examen cal complir certs requisits, com tindre el carnet tipus B o superior, tindre coneixement de castellà, i complir el requisit d'honorabilitat amb una declaració responsable.

Hi ha un termini de 15 dies hàbils des de hui, 7 d'octubre, dia de publicació de la convocatòria, per a inscriure's. Després es determinarà una llista provisional amb posteriors al·legacions, i una vegada s'aprove la llista definitiva d'aspirants, es determinarà la data de l'examen. Serà tipus test, amb quaranta preguntes sobre la legislació actual, la normativa particular de les comarques, tarifes, situació de centres d'interés, itineraris o identificació de vies públiques. També hi haurà preguntes de valencià i anglés bàsic. Cal respondre correctament almenys la meitat de les preguntes, i les errades descompten punts. El certificat té una validesa de cinc anys i després cal renovar-lo.

Segons s'especifica en el decret publicat en el BOP, cada any s'han de celebrar dos convocatòries, però aquests 2021 s'ha optat per ajuntar-les en una única convocatòria.