El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es crea el Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València

La unió de la Universitat Politècnica de València, empreses i administració pública ha fet possible la creació d'este Consell

Hui s'ha constituït el Consell Consultiu del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) format per empreses del territori, administració pública i la pròpia universitat. Aquest Consell Consultiu tindrà com a metes conéixer les necessitats de les empreses i que aquestes ajuden a planificar com serà el campus de les pròximes dècades.

El Consell Consultiu del Campus d'Alcoi de la UPV està format per part de l'equip directiu, part de l'equip rectoral de la UPV, l'Ajuntament d'Alcoi, la Cambra de Comerç i les empreses Himiesa, ACTIU, Acteco, Korott, Unión Alcoyana Seguros, Ubesol, Flinsa, Grupo Gaviota, Grupo Nudisco, Grupo Jover, Galol, Erum, La Española, Multiscan, Aquaclean, IOT Sinergy Investment, Germaine de Capuccini i Plasticforte.

El Campus d'Alcoi de la UPV pretén expandir-se a altres emblemàtics edificis alcoians. Una de les reivindicacions del nou equip directiu és la transformació i rehabilitació del centenari Edifici del Viaducte a la Ciutat Politècnica de la Investigació. La seua finalitat serà impulsar, potenciar i coordinar el desenvolupament de la investigació en Enginyeria i Tecnologies Avançades per a la Sostenibilitat, la descarbonització, l'Economia Circular i la transformació Digital dels sectors Industrial, serveis i de l'administració.


A més, Bernabeu també ha anunciat la intenció de negociar amb la Generalitat Valenciana la cessió de l'edifici “el Bambu” de l'extinta Papereres Reunides SA, per a ser l'Edifici del HUB Tecnològic, on estiga integrada la docència, Generació Espontània i els estudiants desenvolupen estudis, projectes innovadors, start-up i emprenedoria.

 

ACTE D'APERTURA DEL NOU CURS ACADÈMIC

La conferència inaugural ha sigut impartida per Soledat Berbegal, consellera i directora de reputació de marca d’ACTIU. Lucía Agud, subdirectora de Formació Permanent, Títols Propis i Formació En línia, ha presentat a la ponent. La conferència inaugural ha portat per títol “Tendències en els nous espais d'educació”.

Per part seua, l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, ha destacat en el seu discurs dues efemèrides que han marcat no sols el campus d'Alcoi sinó també la ciutat, com va ser “la unió en el 1972 amb la millor universitat, la UPV, i que ha demostrat ser un gran èxit”. I també, “la decisió estratègica en l'aposta ferma per Ferrándiz i Carbonell”. A més, ha recordat la importància d'afrontar conjuntament de la mà tots els canvis i reptes.

El rector de la UPV, José E. Capilla, ha indicat que “el Campus d'Alcoi és el millor aliat del territori i un element capital per al desenvolupament de la seua indústria de captació i retenció de talent”. A més, “vull subratllar la importància del Campus d'Alcoi en el projecte comú de la UPV i el meu compromís com a rector al desenvolupament sostenible d'aquest magnífic campus”.

Respecte a la relació empresa – universitat, el director del Campus d'Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, ha indicat que “volem caminar junts, compartir reptes, celebrar metes. El campus no té sentit si es dóna l'esquena a les necessitats de les empreses”. El director contínua dient que la universitat “atrau, genera i ha de fixar talent en el nostre territori per a generar valor, riquesa i exportar-lo a tothom i amb això, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, el progrés econòmic i social i la consecució d'una societat més igualitària”.