El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

És del Tirisiti si porta este segell d’autenticitat

La Comissió Tècnica Assessora estudiarà la situació del contracte del Tirisiti per assegurar la seua estabilitat. 

Quan s’apropa Nadal trobem sempre molts productes relacionats amb el Tirisiti, i des de la Comissió Tècnica Assessora recorden que són autèntics si porten este segell de producte qualificat.

Està a punt de començar una nova campanya del Tirisiti amb tot el que envolta: representacions al Principal, xiquets i no tan xiquets emocionats i divertits, i també el marxandatge, la venda de productes relacionats amb el Tirisiti i on pots trobar de tot, des de llapisseres a bosses de mà i roba, o perots de tots els personatges d’este teatre de titelles.

I des de la Comissió Tècnica Assessora del Tirisiti recorden que el Tiristi és un BIC, Bé d'Interés Cultural, i existeix un “segell de producte qualificat”, un indicatiu per demostrar que el producte que es ven ha passat pel vistiplau d’esta comissió i “garanteix l'excel·lència i autenticitat dels productes associats al Betlem de Tirisiti”.

La Comissió Tècnica Assessora del Tirisiti s’ha revalidat amb el canvi de govern, i hi formen part la regidora de cultura Elisa Guillem i el regidor de patrimoni Ignacio Trelis. També està l’antic regidor de cultura Raül Llopis, el tècnic de cultura Miquel Santamaria, el director de l’Arxiu Municipal Josep Lluís Santonja i la directora del Museu Arqueològic Palmira Torregrosa.

La regidora Elisa Guillem explica que a partir de gener esta Comissió estudiarà la situació del contracte del Tirisiti, que s’haurà de traure de nou, “i vorem la millor manera d’assegurar l’estabilitat del Tirisiti”.