El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es desbrossen camins i carreteres d'Alcoi per a prevenir incendis

Senda Santa Ana, Font del Quinzet.

Al llarg de 2020 es farà una revisió del Pla de Prevenció d'Incendis locals.

Alcoi es prepara per a l'arribada de l'estiu seguint amb el compliment del Pla de Prevenció d'Incendis locals. Uns d'aquests treballs consisteixen en la neteja de moltes de les zones periurbanes i en carreteres limítrofes a masses forestals, i en determinades sendes i camins.

Algunes de les zones que s'ha desbrossat són la carretera del Preventori a les Casetes de Mariola, Trencacaps, Sideroparc, Serelles, Xorrador, Gormaig, Carretera Llacunes y zona del Molinar. Per altra banda també s'ha treballat en sendes com la de Santa Anna al Quinzet, Via Verda i Horta Major.

Des de l'Ajuntament assenyalen que a causa dels efectes de la DANA de febrer s'ha sol·licitat la intervenció dels Bombers Forestals que també han actuat a petició de l'Ajuntament en la Font del Quinzet i Racó de Sant Bonaventura, Preventori i Casetes de Vilaplana, Via Verda i Serelles quedant-se pendent una actuació en la zona de Polop.

Igualment la Conferència Hidrogràfica del Xúquer fa unes setmanes va estar actuant en el mateix llit del riu Riquer, llevant l'arbrat caigut i fent una aclarida del bosc. De fet aquestes actuacions fetes pels bombers i CHX han estat clau a l'hora del control dels incendis del cap de setmana causats per la llavor del xop, ja que ha evitat una propagació ràpida del foc cap al marge del riu.

També cal destacar l'actuació de la Brigada de la Biodiversitat de la Generalitat Valenciana en la senda de les Casetes del Salt al Molí Payá, on estan llevant els arbres de pudor i aclarint la zona, la qual cosa pot evitar també la propagació dels incendis.

El regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre, explica que "la millor forma d’actuar contra els incendis és la prevenció. Treballem durant tot l’any per tractar que quan arribe aquesta època tinga'm el menor risc possible d’incendis".

Heliport Gormaig