El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es donen avanços per a dotar d'aigua potable i clavegueram a Alcosser de Planes, Fageca, Quatretondeta i Tollos

Alcosser de Planes. Imatge de Google Maps

La Diputació d'Alacant ha aprovat la creació d'una comissió d'estudi per a dotar de servici d'aigua potable i sistema de clavegueram als municipis d'Alcosser de Planes, Fageca, Quatretondeta i Tollos. Aquesta iniciativa es fa extensiva als 48 municipis de la província de menys de cinc mil habitants i que a més tinguen assumit directament el servei.

L'empresa provincial d'aigües, Proaguas Costablanca, oferirà el servei a aquests municipis que manquen d'òrgans especialitzats en la gestió i que presenten en alguns casos determinades carències com ara els elevats consums no controlats, la desinfecció deficient o un inadequat manteniment. L'acord s'ha assolit durant la sessió plenària de l'ens provincial, on s'han aprovat la convocatòria d'ajuda per import d'1.950.000 € en matèria de Benestar Social, Assistència a Municipis, Medi Ambient i Esports.

En qüestió de Medi Ambient s'ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la construcció i instal·lació de centres de compostatge comunitari; i les ajudes per a obres de millora de masses forestals municipals; així com les inversions en restauració de zones degradades. També s'ha donat el vistiplau a la convocatòria de subvencions a ajuntaments de més de 50.000 habitants, entitats d'àmbit territorial inferior al municipi i mancomunitats per a la realització d'activitats de promoció social dirigides a col·lectius vulnerables i l'adquisició d'equipament i vehicles.