El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

És "legal" que Cocentaina utilitze maquinària de neteja d'Alcoi, segons el govern municipal

Mostra d'un vehicle de neteja / AM

Segons el govern municipal, l’informe tècnic d’Alcoi apunta que en el punt 4.2 del plec de prescripcions tècniques del contracte de Recollida de Residus i Neteja Viària d’Alcoi, s’especifica que el material es pot fer servir amb permís especial previ.

Continuen les declaracions creuades entre el govern municipal d'Alcoi i Compromís per la cessió de maquinària de neteja viària a Cocentaina durant els Moros i Cristians. Segons ha advertit Màrius Ivorra, de Compromís, han revisat tant el Plec de Clàusules Administratives com el Plec de Prescripcions Tècniques per l’adjudicació del Servei municipal de recollida de residus sòlids urbans i serveis de neteja viària d’Alcoi i "en cap dels dos documents apareix reflectida l’opció de col·laboració". Per contra, Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, indica que existeix un informe tècnic especifica que es pot fer segons el plec de condicions tècniques, que aquesta no afectarà el correcte funcionament del servei en Alcoi i que econòmicament no suposarà despesa.

Silvestre "no pot entendre com el portaveu de Compromís Alcoi qüestione una cessió que és legal segons el plec del contracte que ell va treballar i votar en el ple. O no saben llegir o clarament falten a la veritat pel que demanem que públicament assumisquen que s’han equivocat". Aquestes declaracions ixen després del comunicat de Compromís en el qual afirmava que en el Plec de Clàusules Administratives i en el Plec de Prescripcions Tècniques per l’adjudicació del Servei municipal de recollida de residus sòlids urbans i serveis de neteja viària "no apareix per cap lloc l’opció de col·laboració" i indica que "l’alcalde Toni Francés ens deurà explicar com i perquè s’ha fet. Volem accés a l’expedient municipal on es detalle l’actuació, volem veure la carta on se’ns demana, el conveni de col·laboració, la forma de pagament, a quin preu i qui l’ha decidit".


La versió del govern municipal és completament diferent. Els de Toni Francés asseguren que Cocentaina va fer una sol·licitud formal per tal que cediren aquesta maquinària. Davant aquesta sol·licitud, l’informe tècnic d’Alcoi apunta que en el punt 4.2 del plec de prescripcions tècniques del contracte de Recollida de Residus i Neteja Viària d’Alcoi, s’especifica que el material es pot fer servir amb permís especial previ. Indicant també que el seu ús serà fora d’horari i que aquesta autorització en cap cas suposarà una despesa per al consistori alcoià. Igualment, s’indica que l’empresa presentarà tota la documentació d’horaris, personal i serveis realitzats en Cocentaina per incorporar-ho al control d’auditoria.


Jordi Silvestre també aclareix que "la cessió està contemplada al plec i és correcta, no afecta el servei de l’Ajuntament en cap moment i no té cap cost econòmic".