El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es licita per 130.000 € l'apartat tecnològic del projecte de recuperació del Molinar

El futur centre d'interpretació del Molinar, amb què conéixer de més a prop els inicis de la indústria a les nostres comarques, disposarà dins de la seua oferta d'una experiència digital immersiva de 360° per a recrear el conjunt de primeres aigües en el seu estat original. La materialització d'aquest projecte ja es troba més a prop, després que l'Ajuntament d'Alcoi l'haja licitat per un valor de 129.579 €. El termini de presentació d'ofertes està obert fins al dia 15 de maig.

El digital immersiu serà de 5 escenaris diferents, dos corresponents a l'àmbit exterior de la zona de "Fàbriques de Primeres Aigües". Un d'aquests dos escenaris exteriors incidirà i mostrarà clarament el circuit que realitzava l'aigua fins a arribar a les fàbriques. El segon recrearà l'exterior de les fàbriques, incloent-hi la sénia d'aigua i el seu funcionament, juntament amb la recreació de l'ambient de treball, amb la càrrega i descàrrega de matèries primeres. En l'àmbit interior, la recreació serà de tres punts que correspondran a tres escenes diferents situades en la primera planta de la fàbrica dels "Solers".

Des de l'Ajuntament d'Alcoi asseguren que el projecte suposarà "una manera nova i atractiva de difusió del patrimoni industrial alcoià, incidint en com vivia i treballava la societat alcoiana d'antany, factor clau, entre altres, per a comprendre la progressió de la ciutat fins ara".

Licitació de la resta del projecte

La rehabilitació tant de la fàbrica dels Solers com d'altres restes de fàbriques de primeres aigües també es troba en procés d'adjudicació, licitades amb un preu inicial de 870.420 €. Aquest projecte ha sigut redactat per l'arquitecte alcoià, Ciro Manuel Vidal Climent, enfocat a dotar d'ús la fàbrica dels Solers com a Centre d'interpretació del conjunt industrial del Molinar, origen de la indústria valenciana.