El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es plantaran 2.000 arbres en Alcoi per combatre l’emergència climàtica

Àrea del pont de Cervantes, una de les zones on es plantaran part dels 2.000 arbres.

La plantació d’aquests milers d’exemplars està previst que es realitze en zones com ara l’espai que va de la Font del Quinzet a Cervantes.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat una partida de 20.000 € en el pressupost d'enguany -pendent d'aprovar- per a reforestar la ciutat amb 2.000 nous arbres. Asseguren que es tracta d'una mesura per a reduir les emissions de CO2 i lluitar contra el canvi climàtic.

La plantació d’aquests milers d’exemplars està previst que es realitze en zones com ara l’espai que va de la Font del Quinzet a Cervantes. Des de la regidoria es recorda que "està demostrat que els arbres estalvien aigua, protegeixen el sòl de l’erosió, són l’hàbitat de moltes espècies i un recurs ambiental necessari que produeixen un segrest de carboni de l’atmosfera". Amb la implicació de diferents col·lectius i entitats en la replantació també volen millorar l’educació ambiental de la ciutadania.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, destaca la importància d’aquesta aposta de l’Ajuntament: "El canvi climàtic és una realitat innegable i el seu origen humà també és clar pel que hem de prendre mesures per a combatre’l. Entre moltes de les mesures a realitzar estan els programes de reforestació".