El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Climent anuncia la posada en marxa de l'ansiada subestació elèctrica de Castalla

Visita del conseller i la Directora de l'IVACE, Júlia Company, a la subestació

Aquest projecte era una reivindicació històrica que havien sol·licitat de forma infructuosa durant els últims deu anys tant els empresaris com els ajuntaments de la comarca

El conseller d'Economia, Rafa Climent, ha manifestat que el funcionmentd'aquesta infraestructura a la Foia de Castalla és una gran notícia per al creixement de la indústria de la comarca

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa de la subestació elèctrica al polígon de Bastà, a la Foia de Castalla. A més, ha declarat que és una gran notícia per al creixement de la indústria de la comarca que fins al moment tenia el seu abastament a la subestació d'Ibi, el que provocava saturacions.

La subestació funcionarà a ple rendiment a partir del mes de setembre i es completarà amb una segona subestació. Ara bé, dona servei des dels primers dies d'agost.

Aquest projecte energètic per a la Foia de Castalla té com a objectiu evitar complicacions tècniques i mediambientals i reduir els costos econòmics per al sistema elèctric. A més, aquesta nova subestació permetrà solucionar el col·lapsament elèctric que actualment tenia la d'Ibi debut a l'elevat creixement industrial de la zona.

Climent ha destacat que "es tracta d'un projecte vital per al desenvolupament industrial, davant la situació actual de saturació i la manca de potència suficient en l'alimentació elèctrica, que perjudicava les empreses i indústries de la zona, a l'impedir el seu creixement".

El conseller també ha volgut recordar que: "aquest projecte era una reivindicació històrica, que havien sol·licitat de forma infructuosa durant els últims deu anys tant els empresaris com els ajuntaments de la comarca", per això va ser un dels primers compromisos i objectius que es van marcar a l'arribar a la conselleria d'Economia Sostenible.