El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

És possible un nou model d'atenció a la gent major? Debat a Alcoi

L'acte serà el pròxim 5 de maig, a partir de les 19 hores a l'IVAM CADA d'Alcoi. Com cal complir en l'aforament, es requereix inscripció prèvia al correu de Guanyar Alcoi
 

Guanyar Alcoi organitza una taula redona per a debatre sobre el model de gestió que tenim a les residències de majors i per a buscar alternatives. Participen José Luis García, portaveu de la plataforma d'afectats de Domus VI d'Alcoi; Manuel Pérez bosch, director de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària; Manuela Pascual, fins ara secretària general de CCOO a les comarques; i Manuel Rico, autor del llibre 'Vergüenza! El escándalo de las residencias'.

La pandèmia ens ha deixat patent que la gestió en algunes residències de majors d'Espanya no ha sigut l'adequada. Tenim un clar exemple a Alcoi, amb més de 70 morts en els primers mesos de pandèmia, i sense que encara s'haja donat explicacions clares de l'ocorregut, no ja atribuir responsabilitats. 

Què és el que ha fallat en aquest sistema de gestió? Com es pot solucionar? Quines alternatives hi ha? Per a la portaveu de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, és necessari obrir un debat sobre aquesta qüestió: "els problemes s’han d’enfrontar. A DomusVi Alcoi van morir massa persones perquè mirem a un altre costat. Si no obri el debat el govern, ho haurà de fer el poble". Perquè Obiol lamenta que no haja sigut el mateix ajuntament qui haja promogut aquest debat: "vam demanar que els familiars, treballadores i altres persones que es sentiren afectades assistiren al saló de plenaris d’Alcoi (que és sa casa) a compartir la seua perspectiva del que va ocórrer en la 1a onada a la residència DomusVi. Com que el govern de Toni Francés no ho ha promogut, ho fem nosaltres. No ens podem quedar de braços creuats davant del patiment dels nostres veïns i veïnes".