El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es prepara l'exhumació d'uns 2.500 nínxols per a reformar una part del Cementeri municipal d'Alcoi

S'exhumaran els nínxols situats del bloc 1 al 14, així com a la galeria Sant Roc.

El contacte amb els familiars i propietaris dels nínxols s'està realitzant d'un en un per tal de determinar la forma amb què realitzar l'exhumació.

Diverses famílies alcoianes han rebut durant les darreres setmanes cartes on se'ls notifica que les restes dels seus familiars seran exhumats del Cementeri Municipal d'Alcoi. La mesura presa des del consistori alcoià afectarà a prop de 2.500 nínxols, els que estan situats als blocs de l'1 al 14 i a la galeria Sant Roc, tot per a reformar una de les àrees més antigues del camp sant alcoià.

El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, ha confirmat a ARAMULTIMÈDIA els plans del consistori, amb els quals volen optimitzar l'espai en aquesta àrea del cementeri a la vegada que s'evita un major deteriorament dels nínxols pel pas del temps.

El contacte amb els familiars i propietaris dels nínxols s'està realitzant d'un en un per tal de determinar la forma amb què realitzar l'exhumació. D'una banda s'ofereix la possibilitat de traslladar les restes a un altre nínxol facilitat per l'Ajuntament, o també l'opció d'incinerar les restes perquè siguen dipositades en un columbari. El trasllat també es podria realitzar a una altra sepultura propietat de la família, amb la qual cosa es procediria a indemnitzar pel nínxol que es rescata, segons els anys pendents de concessió. Des de l'Ajuntament confirmen que aquestes procediments es realitzaran sense cap cost, a excepció de l'arranjament i col·locació de les làpides en el nou nínxol.

"Es tracta d'un tema molt delicat. Per tal de no ferir la sensibilitat de ningú estem fent un treball d'investigació, agafant els expedients i posant-nos en contacte amb les famílies de manera individual i negociant cada cas de forma particular", argumenta el regidor. Martínez també justifica aquest procediment donada la casuística de les concessions dels nínxols, amb un venciment variable en cada cas, i que s'haurà de negociar personalment.

De moment, l'Ajuntament no es marca una data límit per a l'inici de les exhumacions, encara que als comunicats es demana a familiar o propietaris dels nínxols que es posen en contacte amb el Cementeri Municipal "a la major brevetat possible". Cal dir que les gestions en aquest sentit es van començar a posar en marxa a partir del 30 d'octubre de 2017, després de l'aprovació d'un decret d'alcaldia amb què es posava en suspensió les inhumacions dels blocs als quals afectarà la reforma.

Cartell que comunica a les famílies el contacte amb els responsables del Cementiri