El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es prepara un protocol ciutadà per a saber com actuar davant l'enverinament d'animals

Aquest 2 de gener s'ha convocat una reunió de diferents departaments municipals, agents mediambientals i la Protectora d'Animals per a l'elaboració del document que es repartirà entre ciutadans i responsables de clíniques veterinàries.

Alcoi treballa en l'elaboració d'un document que permeta a ciutadans i responsables de clíniques veterinàries saber com actuar davant l'enverinament d'animals de companyia.

L'anunci arriba dies després d'haver conegut la mort per presumpte enverinament de dos gossos en el parc del Romeral. Des del Consistori asseguren que s'ha activitat el protocol corresponent informant tant a la Protectora, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals. D'altra banda, confirmen que des de la Protectora i la Policia s'han realitzat tasques de vigilància tant al parc com els voltants d'aquest, i es demana també la col·laboració ciutadana, portant als animals lligats i denunciant conductes sospitoses per a identificar els responsables.

El regidor de Sanitat i Salut Pública, Miguel Juan Reig, reconeix que molts dels propietaris d'animals "no saben com actuar si detecten que l'animal pot haver estat enverinat". "Simplement, ho publiquen en les xarxes socials", recorda el regidor, no obstant això "és necessari denunciar per a activar el protocol i poder realitzar les tasques d'investigació i prevenció necessàries".