El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preparen canvis per a l'ordenança municipal de tinença d'animals

Veïna del centre complint amb l'ordenança municipal de tinença d'animals.

La darrera reunió de l'Observatori es va celebrar la setmana passada, i en ella els participants feren propostes de millora per a l'ordenança.

Amb ocasió de l'última reunió de l'Observatori Animal, el consistori ha anunciat que s'està treballant en la millora de l'ordenança municipal de tinença d'animals. Trobada 'profitosa', apunten des de l'Ajuntament, i que també ha servit per a donar compte de la gestió realitzada quant als recents problemes d'enverinament.

La darrera reunió de l'Observatori es va celebrar la setmana passada, i en ella es va efectuar una dinàmica de grup perquè els participants feren propostes de millora de l'ordenança de tinença d'animals en l'entorn urbà. Recordem que l'Observatori compta entre els seus membres amb tècnics municipals, representants polítics, de la protectora d'animals, i de les diferents associacions de veïns de la ciutat.

"La dinàmica ha servit per a exposar propostes interessants que s'estudiaran i en les quals treballarem, avançant cap a una societat més compromesa amb tots els éssers vius", ha afirmat el regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig. A l'encontre també es va exposar l'aplicació del protocol en detectar casos d'enverinaments d'animals, i es va parlar sobre l'edició dels díptics informatius per a propietaris de gossos.

Funcions de l'Observatori animal

Alcoi va crear l'Observatori Animal en 2018 amb l'objectiu de ser un òrgan de participació social i de consulta dirigit a estudiar i promoure actuacions per a protegir als animals, tractant temes com les colònies de gats, els coloms, els gossos, el maltractament, l'enverinament o l'abandó, entre altres. L'òrgan es va dotar d'un reglament per al seu funcionament i s'ha convertit en una eina municipal molt útil per a gestionar tots els temes relacionats amb els animals.