El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"La vida dins dels ulls", obra de Carles Cortés, es presenta amb el fill d'un dels protagonistes

La presentació serà a les 12 h en la sala d'actes de la Casa de la Joventut de Cocentaina (Plaça Pla de la Font, 10)

En 'La vida dins dels ulls' l'escriptor Carles Cortés retrata la persecució jueva mitjançant dues vides paral•leles; una d'elles correspon a la història de Gerardus David Story, holandés que fugint de l'ocupació nazi al seu país va fer d'Alcoi la seua última llar. El fill d'aquest 'holandés errant' visita Cocentaina el dissabte 22 de setembre, on parlarà sobre el testimoni de son pare a través de la novel•la de Cortés.

Thomas David Story va nàixer a Nova York fruit del segon matrimoni de Gerardus, qui abans d'arribar a Alcoi va estar allistat en la marina estatunidenca. "La vida de mon pare, com la d'altres víctimes de l'holocaust jueu, va estar marcada per la recerca d'un propòsit, d'un creador" afirma Thomas. Com a enginyer de radars a la marina, Gerardus fou destinat a la base militar d'Aitana en 1960, en aquells temps controlada per l'aviació nord-americana. Una vegada en territori valencià es va casar per tercera volta i escollí Alcoi per a assentar-se definitivament. A la nostra localitat va viure fins a l'any 2010, quan l'alzheimer va posar fi a dotze anys de convivència amb la malaltia.

Malgrat que el mal va poder pertorbar els records de Gerardus durant els seus últims anys, el testimoni de la seua història es manté indeleble gràcies a l'escriptura de les seues pròpies memòries, 'Yo burlé al tercer Reich'. De fet, "aquestes memòries foren un dels principals documents en què es basà Cortés per a escriure la novel•la" ens explica Thomas, ja que l'escriptor alcoià no tingué l'oportunitat de conéixer al protagonista en vida.

La d'aquest dissabte serà la segona presentació que s'organitze arran de 'La vida dins dels ulls'; la primera tingué lloc el passat mes de març als Judios, filà a la qual va pertànyer molts anys. "Estic molt content que Carles m'haja convidat a aquesta segona presentació; a la primera em va resultar impossible acudir" reconeix Thomas. A l'acte també estaran presents tant l'autor de l'obra com Àlex Barber. Serà a les 12 h en la sala d'actes de la Casa de la Joventut de Cocentaina (Plaça Pla de la Font, 10).