El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es presenta una nova ferramenta d'Smartcity, Open Data

Amb motiu de la celebració, el dijous 4 d'abril, del Congrés Big Data, s'ha aprofitat per a mostrar aquesta nova ferramenta digital que serà de gran utilitat perquè l'administració i empreses puguen fer estudis i investigacions. 

El regidor de Territori, Ciutat Intel·ligent, Empresa, Formació i Innovació, Manuel Gomicia, ha presentat juntament amb Cristian Córdoba de l'empresa alcoiana de disseny web, Acceseo, la nova ferramenta que està dins del projecte Smartcity, "Open Data". Una presentació que ha coincidit en la setmana en la que se celebra el primer Congrés Big Data a Alcoi.

Es tracta d'una plataforma en la qual es poden consultar, de forma oberta a tots els públics, diferents tipus de dades, que principalment, ajuden a les empreses i la indústria a realitzar investigacions i a millorar el seu negoci, gràcies a diversos paràmetres de recerca.

Però, a més de per a empreses, també és una bona ferramenta perquè l'administració conega dades interessants que es puguen utilitzar per a millorar el nivell de vida de la ciutat, o per a periodistes i universitats per tal de realitzar investigacions, ja que permet tindre una gran quantitat de dades.

És una plataforma col·laborativa entre empreses, indústria i administracions, que vol aconseguir millores econòmiques per a la ciutat.

Alcoi, és un referent entre les ciutats mitjanes gràcies al desenvolupament del projecte Smartcity i totes les aplicacions que s'estan creant. És la primera ciutat que crea un "Open Data" amb una empresa local, ja que s'aposta per donar prioritat als negocis de la localitat.