El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preveu la tornada presencial als col·legis el pròxim 10 de gener

S'ha confinat algunes aules durant el mes de desembre, i el Bracal va tancar el col·legi abans de temps per l'escalada de nous casos. Però en tot el trimestre Sanitat tan sols ha referit un brot educatiu a Alcoi.
 

És la previsió del Ministeri d'Educació, tot i que el pròxim 4 de gener hi haurà una reunió amb els responsables d'educació de les autonomies per a valorar la situació.

L'alta expansió de la variant òmicron del coronavirus està posant en dubte el futur més immediat. Tot i que la vacuna s'ha demostrat eficaç per a reduir les hospitalitzacions i morts, el que no evita és el contagi, i la nova variant és molt contagiosa, tot i que no excessivament virulenta.

Però com la incidència de coronavirus s'incrementa a tota Espanya, s'han pres algunes mesures per intentar reduir l'afectació i s'han suspés algunes festes oficials de Cap d'Any, la festa més imminent. Però no es preveu la suspensió de cavalcades i altres actes relacionats amb les festes d'hivern, tot i que amb restriccions o mesures de control. I en aquest context, i davant el dubte de com estarà la incidència d'ací a 10 dies, la ministra d'Educació Carolina Darias ha confirmat que la intenció és tornar a les aules després de les vacances. "Vull ser molt clara. El model educatiu de presencialitat en les aules és un èxit, i és el model del Govern d'Espanya. Perquè les aules són espais segurs, en el nostre país, en els pitjors moments, els nostres xiquets i xiquetes han gaudit de l'educació presencial. Hem sigut capaces de fer-ho i és l'objectiu continuar fent-ho: garantir la presencialitat en les nostres aules a la tornada de les vacances". Són declaracions que la Ministra ha fet aquest dimecres 29 de desembre després de la reunió interterritorial de Sanitat.

Tot i això, l'última decisió es prendrà el pròxim 4 de gener, quan hi ha prevista una reunió del Ministeri d'Educació amb els consellers de les diferents Comunitats Autonòmiques per a poder valorar la situació amb les xifres més recents.

En les nostres comarques, el curs va començar sense massa incidència en els col·legis, tot i que les últimes setmanes del trimestre sí que aparegueren casos en diversos centres, i es confinaren unes quantes aules. A Muro, el Bracal va decidir tancar tres dies abans que començaren les vacances, veient l'escalada de casos que estaven tenint. A Alcoi, fins a l'últim dia de classe es detectaren nous casos, i algunes aules reberen l'anunci de confinament el mateix 22 de desembre, últim dia lectiu. Tot i això, les aules confinades han tingut menys de 3 casos perquè no s'ha referit cap brot educatiu a les nostres comarques en les últimes dos setmanes. En tot el trimestre tan sols s'ha confirmat un brot educatiu a Alcoi, el passat 9 de desembre, i amb un total de 17 casos.

A banda dels educatius, Sanitat ha confirmat aquest mes dos brots socials a Alcoi. Del primer va donar avís el 16 de desembre, i del segon el 21 de desembre. Els dos brots compten amb 12 casos cadascun. Demà divendres i últim dia de l'any es preveu una nova actualització de dades oficials, i segons les últimes xifres la incidència a les nostres comarques està propera als mil casos per cada 100.000 habitants. Malgrat l'alta incidència, no tenim una gran pressió hospitalària ni referim morts diàriament com es feia l'any passat, però Atenció Primària i els centres de salut sí que pateixen prou tensió.