El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preveu més casos en les comarques per l'increment del virus en les aigües residuals

Des del Ministeri de Sanitat ja explicaren en el seu moment que la presència del virus en les aigües residuals no suposa un perill per al contagi, però sí que serveix com a previsió i vigilància del que passarà perquè hi ha correlació entre l'increment del virus en l'aigua i l'aparició de nous casos positius.

Banyeres ja ha donat la veu d'alerta, i a Alcoi, segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, la presència del virus en les aigües residuals s'han multiplicat per quatre en la setmana del 15 de desembre.

Situació crítica a les comarques, amb una incidència que va en augment en Alcoi i Castalla, i amb increments menors però també constants en la resta de municipis. L'última actualització d'aquest dimarts 22 de desembre ja col·locava les comarques, de nou, en un Risc Molt Alt. I els dos municipis més afectats ara per ara, Alcoi i Castalla, han pres mesures especials durant les dos pròximes setmanes, tancant espais públics i suspenent les activitats programades.

Les mesures es prenen per tal de contenir l'expansió del virus, perquè amb les reunions familiars previstes aquests dos dies es preveu un increment de casos. I ara també alerten perquè la presència del virus en les aigües residuals també ha incrementat, senyal que el virus continua en moviment i molt actiu.

A Banyeres de Mariola l'Ajuntament ha confirmat aquest increment de la presència del virus a les aigües residuals i demanen a la població que continue alerta i extreme les precaucions, "evitant sobretot la mobilitat i les reunions de qualsevol tipus, per intentar tindre un Nadal amb el mínim de casos actius".

En el cas d'Alcoi, l'Ajuntament no ha oferit xifres públiques, però segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, la presència del virus a les aigües residuals s'ha disparat, i de la setmana 49 a la 51 s'ha multiplicat per 4.