El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preveu un ample desplegament policial per controlar l'últim i el primer dia de l'any

La 'Bandeja', escenari de la festa de Cap d'Any d'Alcoi, enguany no tindrà gent per acomiadar l'any.

L'Ajuntament d'Alcoi diu que un dispositiu de Policia Local i Nacional recorrerà els establiments d'oci durant tot aquest 31 de desembre i demà 1 de gener.

La Generalitat recorda que les festes de Cap d'Any estan prohibides "se celebren a l'hora que se celebren". També ha demanat als ajuntaments col·laboració, i anuncien "una resposta administrativa contundent" als establiments d'oci o restauració que incomplisquen la normativa.

Què està permés aquest cap d'any? Doncs en restaurants, sopars amb taules de 6 persones com a màxim i un aforament del 30 per cent en l'interior i el 50 per cent en terrassa, amb distanciament entre taules. No es pot consumir en barra, tan sols assegut en la teua taula, i si no consumeixes has de portar mascareta. Aquest 31 de desembre l'hora de tancament és les 24 hores. Fins ací les mesures que ja coneixíem, però també s'ha decidit prohibir qualsevol actuació musical en directe, siguen DJs, karaokes o bars de copes. És a dir, qualsevol festa de cap d'any, a qualsevol hora del dia. És una mesura que s'ha pres després de comprovar que s'incrementaven els anuncis de festes amb música en directe en horari diürn per acomiadar l'any sense incomplir el toc de queda.

La Generalitat reclama col·laboració als Ajuntaments, que han d'enviar a la Policia Local a controlar que es compleixen les mesures. Des del govern autonòmic asseguren que en cas d'incompliment hi haurà "una resposta administrativa contundent de l'Administració competent", i recorden que les multes poden arribar fins als 600.000 euros. Des de l'Ajuntament d'Alcoi confirmen que un dispositiu policial d'agents de la Nacional i la Local entraran als establiments per comprovar-ho tot.

Alcoi, com saben, és un dels municipis que pitjors xifres de coronavirus presenta ara mateix, i l'alcalde Toni Francés fa una crida a la responsabilitat: "estem en un moment crític, portem ja unes setmanes en què la incidència de casos de Covid-19 va a l'alça a la nostra ciutat i és responsabilitat de tots canviar aquesta greu situació. A tots ens agradaria poder celebrar aquestes festes com sempre, però enguany no és possible. Hem de ser responsables, tots i cadascun de nosaltres, perquè només d'aquesta manera podrem acabar amb el virus".